Wysłany: Sro Gru 01, 2010 18:18 [R200] Nie chce się immo odblokować
Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Po raz kolejny mam problem z immo Ostatnio miałem problemy z pilotem nie działał i nie mogłem odblokować immo pojechałem do kumpla coś mi polutował coś przeczyścił i było ok czasem się zacinał pilot ale zawsze odpalał a dziś byłem zmuszony zostawić auto pod firmą i wrócić do domu z kumplem bo mój pilot odmówił posłuszeństwa a ja już tak wymarzłem że miałem dość męczenia się.Odłączyłem ako i jutro spróbuje może jakoś załapie i będę mógł podjechać Roverkiem do elektryka.Macie jakąś radę co zrobić z tym pilotem?Bateria jest wymieniona.A może szukać przyczyny gdzie indziej?Mróz?
Najlepiej chyba będzie jak odłączę immo i będzie po problemie.Dużo roboty jest z odłączeniem immo?Muszę jechać do elektryka czy dam radę sam to zrobić?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 18:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie nie mam kodu do pilota.Podłącze jutro ako i będę znów próbował.A jak z tym synchronizowaniem pilota?Jak podłącze ako to kilka razy nacisnąć zamykanie tak?
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 103 Skąd: nowy sącz
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 20:37
[/quote]nie wyłączy, trzeba mieć kod przecież[/quote] Kurcze szoso u mnie jest tak że jak mam zamkniętego roverka i otwieram go sobie kluczykiem a nie pilotem to immo się mi wyłącza. Skoro u dzikiego tak nie jest to wielka szkoda
Dzięki za rady idę spać bo mi już głowa pęka od myślenia co tu zrobić może jutro jakoś uda mi się rozkodować tego pilota albo jakimś cudem odpali i będę mógł dojechać do elektryka.
I niestety nie odpalił Roverek idę zaraz do elektryka z tym pilotem może go przeczyści obejrzy może znów będzie coś trzeba podlutować i jutro znów będę próbował.Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?W takim śniegu holowanie auta raczej odpada
[ Dodano: Czw Gru 02, 2010 19:18 ]
Elektryk sprawdził mi pilota i się okazuje że pilot nie działa.Zostawiłem mu go mam wrócic około 21 i mam nadzieje że jakoś go uda się reanimować.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Posty: 77 Skąd: Lublin
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 23:22
dziki napisał/a:
I dupa elektryk twierdzi że pilot umarł
Co teraz robić jak odpalić mojego Roverka
A próbowałeś wyłączyć immo za pomocą kodu EKA ? Jeżeli nie masz tego kodu to ostatnio na forum jakiś użytkownik pisał, że udało mu się otrzymać kod za pomocą tej strony: http://www.mgrovercodes.com/ . Podajesz numer VIN i płacisz ~80zł i podobno otrzymujesz poprawny kod EKA
Jeżeli nie masz tego kodu to ostatnio na forum jakiś użytkownik pisał, że udało mu się otrzymać kod za pomocą tej strony: http://www.mgrovercodes.com/ . Podajesz numer VIN i płacisz ~80zł i podobno otrzymujesz poprawny kod EKA
dziki i jak tam skonczyla sie historia z twoim immo ? wszystko juz ok? ile takie odlaczenie tego ehh... kosztowało? mam podobny problem tylko ze jeszcze czasami pilot otwiera mi samochod. Mysle wymienic baterie ale jeszcze nie wiem jak a samochod mam od miesiaca z jednym pilotem bez kodów Wiec tez moze byc ciekawie
dziki i jak tam skonczyla sie historia z twoim immo ? wszystko juz ok? ile takie odlaczenie tego ehh... kosztowało? mam podobny problem tylko ze jeszcze czasami pilot otwiera mi samochod. Mysle wymienic baterie ale jeszcze nie wiem jak a samochod mam od miesiaca z jednym pilotem bez kodów Wiec tez moze byc ciekawie
odłączyłem immo i Roverek chodzi bez problemu a cała ta przyjemnosc kosztowała mnie 240zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum