Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam kolegów idzie jesień więc przymierzam się by dołożyć halogeny na przód mój rowerek nie był fabryczne wyposażony w taką zdobycz technologia jak halogeny przednie studjujac forum doszedłem do wniosku że muszę zakupić lsm z auta z opcją halogenów przednich, potem same halogeny i zaślepki oraz wiązkę od halogenów kierunków i czujnika temperatury oraz przekaźnik.
Zakupiłem właśnie cały zestaw to jest włącznik lsm opcja halogenów i cały zderzak z halogenami wiązką i kierunkami aa no i kupiłem cała skrzynkę przekazników z pod maski
Zamierzam wszysko w sobotę rozmontowac i tego zakupionego zderzaka i przenieść do swojego pytanie brzmi czy po podłączeniu teg zgodnie z opisem z forum Manual czy muszę jeszcze kodowac toafem światła przeciw mgielne czy poprostu zaczną działać jeśli trzeba kodowac to gdzie w jakiej opcji w toafie jeśli ktoś wie to proszę o dokładną odp pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 05, 2017 20:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
taba19, nic nie trzeba kodować, halogeny powinny od razu działać, doposażenie jest o tyle łatwe, że w nadkolu powinieneś mieć wtyczki i wystarczy ostatni odcinek instalacji wymienić, i wszystko. I zobacz czy masz przekaźnik w puszce od halogenów. Przy LSM wymieniasz tylko panel przedni, z pokrętłem i przyciskami, jak podmienisz całe moduły to Ci błąd Err na liczniku wyskoczy, jeśli nie dopiszesz modułu do auta wcześniej.
dzięki za odpowiedz
mam Jeszce jedno pytanko dotyczące modułu LSM czy jest możliwość podłączenia i zaprogramowania nowego modułu by nie wywalił komputer poklatkowy błędów na zegarach
jeśli tak to jak to zrobić pewno toafem tylko jak
pytam oto bo moduł który dokupiłem jest w super stanie a mój niestety mocno pośniedziały jest mimo czyszczenia kilkukrotnego
Czyli w aucie biorę lapa podłączamy się toafem robię backup mojego Lsm potem wykrencam i podłączamy nowy lsm przekręcić kluczyk w pozycje 2 łącze się z autem wgrywać do lsm nowego wkreconej do auta mój beckup i gotowe?
Mam całą instrukcje podłączenia od bezpieczników przez halogeny ,i gdzie się wpiąć w oryginalne kostki.Jutro porobię zdjęcia i wrzucę ci jest krok po kroku jak to zamontować.Instrukcja obrazkowa, będzie dla potomnych.
R75, z tego co się orientuję to nie da się tego ugryźć na fabrycznej instalacji, bo lampy są ze sobą spięte (komputer nie włączy lewej alb prawej).
Poza tym lepsze byłyby chyba LEDowe lampy, np. Osram, wstawione w oryginalne (najwyżej przerobione) ramki. Wygląda to tak, jak ustawa nakazuje, ale w każdej lampie masz dwa reflektory - przeciwmgłowy, świecący w przód (ten wpinasz w istniejącą instalację) oraz do skrętu, mający wiązkę skierowaną w bok. Bo tu nie chodzi o to, by coś się zapalało, ale naprawdę doświetlało.
Dodam, że halogeny występowały tez jako akcesoria dodatkowe i wtedy była możliwość dołożyć cala instalację, ktora wojna na była w szerokie gniazdo w skrzynce bezpiecznikow pod maską. Do działania halogenow nie trzeba zmieniać i kodować całego lsm. Wystarczy zmienić przedni panel lsm
Super instrukcja
Co do instalacji u mnie oczywiście zrobiłem sam bez instrukcji wszystko hula ale nie pojawia się na zegarach w aucie żadne powiadomienie jak zapalam (mam z wyświetlaczem) nie zapala mi się żadna ikona halogenów ani na zegarach ani na wyświetlaczu , tylne jak włączam to się zapala a przenie nic tak ma być
taba19, bo niektóre zegary nie mają kontrolki od przednich halogenów jeśli tych halogenów fabrycznie nie było. W miejscu tej kontrolki jest inna. Poszukaj na forum, gdzieś to jest opisane
Toafem możesz sobie zaprogramować żeby wyświetlało ci na kompie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
[ Dodano: Pon Paź 09, 2017 12:34 ]
[quote="sknerko"]a jak to zrobić toafem bo ja podłączyłem się i w ews tylko0 znalazłem zmianie o Front fog i to zaptaszkowałem w kodowaniu ews
[ Dodano: Pon Paź 09, 2017 12:35 ]
ale nic mi się na wyświetlaczu jak włączam nie wyświetliło
[ Dodano: Pon Paź 09, 2017 12:35 ]
będę zobowiazany za opis jak to zrobić
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum