Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:45 [R75] Tylna boczna szyba nie podnosi się
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Jakiś czas temu po otwarciu okna już go nie zamknąłem... rozebrałem bok drzwi i nic tam ciekawego nie zobaczyłem oprócz kilku linek, które chyba się poskręcały... w ogóle ciężko tam cokolwiek zobaczyć. Ma ktoś jakiś pomysł jak naprawić ten cały mechanizm???
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 18:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź czy silniczek szyb w ogóle chodzi. Może wystarczy nasmarować WD40, ruchome elementy mechanizmu. Być może któraś z link zerwała się, stad problem z podnoszeniem.
W moim Rover-ku pękł plastik który podnosił szybę i klapa.
Na razie puki nie kupię tej części skręciłem drutem tak żeby nie opadała i szukam części, a raczej całego mechanizmu.
Czy silniczek zepsuty to oczywiście łatwo zdiagnozujesz, słychać go lub nie.
Dzięki za porady. W sobotę byłem u "wujaszka złota rączka" rozkręciliśmy cały mechanizm.... okazało się że pękł mi plastik na prowadnicy w wyniku czego spadła linka i wszystko się poskręcało. trochę pomyślunku i plastik naprawiony. MECHANIZM DZIAŁA
[ Dodano: Pon Kwi 11, 2011 09:36 ]
Dzięki za porady. W sobotę byłem u "wujaszka złota rączka" rozkręciliśmy cały mechanizm.... okazało się że pękł mi plastik na prowadnicy w wyniku czego spadła linka i wszystko się poskręcało. trochę pomyślunku i plastik naprawiony. MECHANIZM DZIAŁA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum