Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Które z tych sprzęgieł polecacie?
Szukam opinii na temat sprzęgła firmy NATIONAL & BORG & BECK ale za dużo nie mogę znaleźć. Może ktoś ma założone i może się wypowiedzieć w tej kwestii, albo zna opinie mechaników.
Ostatnio zmieniony przez walkie Pią Lis 19, 2010 20:57, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 08:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pytanie z typu głupich, czy to sprzęgło nada się do frelka? i czy wytrzyma moment obrotowy diesla.
oraz czy do tego sprzęgła przypasuje ten wysprzęglik ewentualnie jak sprawdzić czy wysprzęglik jest ok albo czy kwalifikuje się do wymiany?
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 21:03
Sprzęgło Nationala pasuje do Freelander T4D. Dzisiaj jestem po wymianie. Stare oryginalnie zamontowane było firmy AP, tak samo wysprzęglik. Z tego wynika że do R75 na pierwszy montaż szy sprzęgła i wysprzęgliki AP DRIVELINE.
Nowe NATIONALA pracuje bardzo lekko, do tego stopnia że myślałem iż coś źle złożyłem.
jesteś pewien? mnie się wydaje że to sprzęgło pasuje do silników rovera serii L czyli m. in. do 25, 45 a tym samym do freelandera 2.0 TDI z silnikiem rovera. A nie jak piszesz do td4, do td4 to chyba od 75 przypasuje.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 11:19
Legion1349 napisał/a:
mnie się wydaje że to sprzęgło pasuje do silników rovera serii L czyli m. in. do 25, 45 a tym samym do freelandera 2.0 TDI z silnikiem rovera. A nie jak piszesz do td4, do td4 to chyba od 75 przypasuje.
Jejku, czy tak trudno zrozumieć, że nie było TDI? TDI to jest silnik VW na pompowtryskiwaczach. W Fredku był silnik serii L czyli taki jak w 200, 400, 600 oraz później był TD4 czyli CDT z 75 i tylko z CDT pasuje do TD4 i na odwrót.
sorry TD nie TDI, to jak już jesteśmy przy poprawianiu to ja poprawię apples TD4 a nie T4D ... wracając do tematu mnie chodzi o zestaw który podałem w linku, nada się i przypasuje do frelka L serii?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum