jak w temacie czy ktos sie oribetuje orientacyjnie jakie moga byc osiagi takiego zestawu...:) nio bo w sumie na 105ps jest 9.8 lub tez 10.cos wiec juz ine wiem sam a w sumie teraz zastanaiwalem sie nad chipowaniem tak do ok 130 ps i do 260Nm zeby bylo bezpiecznie pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 18:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak w temacie czy ktos sie oribetuje orientacyjnie jakie moga byc osiagi takiego zestawu...:) nio bo w sumie na 105ps jest 9.8 lub tez 10.cos wiec juz ine wiem sam a w sumie teraz zastanaiwalem sie nad chipowaniem tak do ok 130 ps i do 260Nm zeby bylo bezpiecznie pozdrawiam
CZytając co napisałeś podejrzewam, że nie przegladałeś archiwum A tam są takie piękne tematy. Zbiorczy wyciąg zrobił Piter w tym wątku
Co do osiągów, to podejrzewam, że w kwestii przyspieszenia 0-100 poprawa nie będzie kosmiczna. Raczej ułamki sekund niż pełne sekundy, ale jeśli tuning będzie dobrze zrobiony to na 100% frajda z jazdy będzie większa (i spalanie też )
CZytając co napisałeś podejrzewam, że nie przegladałeś archiwum A tam są takie piękne tematy. Zbiorczy wyciąg zrobił Piter w tym wątku
Co do osiągów, to podejrzewam, że w kwestii przyspieszenia 0-100 poprawa nie będzie kosmiczna. Raczej ułamki sekund niż pełne sekundy, ale jeśli tuning będzie dobrze zrobiony to na 100% frajda z jazdy będzie większa (i spalanie też )
caly ten watek juz przeczytalem a o osiagach nie bylo nio ale mysle ze do 9s zejdzie nio nic pomyslimy i zobaczymy jak cos to dam relacje
czemu spalanie ? ostatnio ogladalem na Tvn turbo program o chiptuning'u i koles sie wypowiadal ze dobrze zrobiony chiptuning moze nawet zmiejszyc spalanie
ze dobrze zrobiony chiptuning moze nawet zmiejszyc spalanie
Zapomniał tylko dodać, że to już zależy od silnika. Z tym to bym napisał krótko, że jest jak z kobietami, po prostu to zależy. Może walkie oraz pozostałe Panie z forum tutaj nie zajrzą
Brt napisał/a:
Widocznie w roverkowych dieslach niestety spalanie wzrasta
Tak podsumowując wszystkie poruszane tematy, jeszcze na grupach dyskusyjnych, silniki diesla w przypadku Roverków chyba średnio nadają się do chip tuningu.
Witam
Przekopując ostatnio internet w poszukiwaniu informacji co padło w moim dieslu natknąłem się na stronę tuning-diesels.com Z tego co piszą na angielskim forum gość jest rzetelny i boxy działają. Podaje kilka ciekawych informacji, m. in. jak zmierzyć doładowanie turbiny bez komputera i jak je zwiększyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum