Wysłany: Pią Sie 24, 2007 16:16 [R200] 1.4l 1999r. dizzi
Witam serdecznie .
chcialem sie pochwalic autkiem i mam nadzieje ze wasz klub bedzie równie
interesujacy jak moj poprzedni
a więc
moje modyfikacje
na chwile obecną autko poddałem generalnym zmianom technicznym . wymieniłem wszystko co sie dało w silniku na nowe części więc technicznie jest igiełka
trochę mnie to zdrowia kosztowało bo wszystko robie sam
a teraz autko wyglada tak
teraz borykam się z strasznie wkurzającym problemem
a mianowicie alarm sam mi sie włącza ... sam nie wiem dlaczego .
najdziwniejsze ze włącza sie nie regularnie czasem po 1h czasem
po 10 min ... nie ma reguły ... jesli możecie mi pomóc to słucham.
Ostatnio zmieniony przez dizzi Pią Sie 24, 2007 16:48, w całości zmieniany 6 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 16:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
teraz borykam się z strasznie wkurzającym problemem a mianowicie alarm sam mi sie włącza ... sam nie wiem dlaczego . najdziwniejsze ze włącza sie nie regularnie czasem po 1h czasem po 10 min ... nie ma reguły ... jesli możecie mi pomóc to słucham ...
Sprawdź wszystkie czujniki otwarcia drzwi/maski/klapy tylnej. Być może któryś traci styk i wtedy alarm myśli, że jest włam.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
no dobra a wiesz jak wyglądają te czujniki ? gdzie są umieszczone? masz jakąś fotke?
Są na słupkach drzwiowych. Każde drzwi mają 1 czujnik. Ten od maski jest przy ścianie grodziowej (taki wciskany z "gumką") pod maską oczywiście. Ten tylny jest chyba w zamku klapy tylnej.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Witam.
Dizzy czy Twoim poprzednim klubem nie była czasem mazdaspeed.pl?? Jeśli tak, to jesteś tu trzecim po Białym (323F V6 -> r600) i mnie (323BG -> r200) byłym użytkownikiem Maździorki, a teraz Roverka. Tak czy siak pozdrawiam i do minięcia na drodze
EDIT:
Pozwoliłem sobie na małe dochodzenie... Dizzi witaj w nowym klubie Jeśli mody Twojego R200 będą podobne do tych w Twojej poprzednie 323 BG, to... Panie i Panowie.. czapki z głów
dizzi, Jeśli chodzi o samozałaczający alarm, to przede wszystkim sprawdź wiązkę tylnej klapy (ta po prawej stronie) Całkiem prawdopodobne, że masz tam poprzeciierane kabelki, a jeden z nich (różowy) odpowiada za światło w bagażniku i jednocześnie sygnał do centralki alarmu.
pierwsze co zrobiłem po zakupie roverka to zaczełem czytać dogłebnie to forum i wiem o większości problemów wiazących się z moim modelem więc temat klapy i kabli nie jest mi obcy
po drugie to faktycznie miałem mazde i nalezałem kiedyś mocno do mazdaspeed (samochod sie zmienił ale ludzie pozostali więc nie ma paniki ) teraz poszerzam moje horyzonty...
po trzecie widuje często klubowe roverki ... jak coś to jestem ze słonecznej Italii w warszawie a na spota z checią wpadne bo mam pare pytań do znawców
nie wiem czy obniżać auto jak juz to trzeba by było kupić amory i spręzyny i co roku wymieniac swożnie wahaczy więc nie wiem... nie stać mnie na razie
p.s. to nie pierwszy rover w mojej rodzince miałem juz r620 i 214 kanciak a teraz przyszła pora na R200 i jestem pozytywnie zaskoczony tym modelem
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 18:37
Viniu napisał/a:
Witam.
Dizzy czy Twoim poprzednim klubem nie była czasem mazdaspeed.pl?? Jeśli tak, to jesteś tu trzecim po Białym (323F V6 -> r600) i mnie (323BG -> r200) byłym użytkownikiem Maździorki, a teraz Roverka. Tak czy siak pozdrawiam i do minięcia na drodze
Też tam zaglądałem chociaż raczej niewiele pisałem
Przesiadka z 626 na Roverka
No roverek jest całkiem spoko tylko strasznie dziwnie sprzęgło chodzi w porównaniu z mazdą. w mazdzie było płynnie a tu jakoś szarpie dziwnie... na zlocie u innego klubowicza sprawdzałem i jest tak samo... chyba trzeba sie przyzwyczaić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum