Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 110 Skąd: Krakow
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 07:45 [R75] Osłona silnika - pytanie
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich,
Brakuje mi dolnej osłony silnika (tej od podwozia).
Mam pytanie, czy do CDT pasują osłony od modeli benzynowych? I czy orientujecie sie ile mniej więcej może to kosztować? Kopalem na allegro ale niestety nie namierzyłem..
Zima sie zbliża, soli pełno, czające się pod śniegiem krawężniki...A Roverka szkoda
thx & pzdr
E
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 26, 2010 22:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 07:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kupowałem taką osłonę na allegro - koszt 135 pln. W tej chwili użytkowwnik nie wystawil osłon do r75, ale podaję meila: oslonysilnika@o2.pl
Do CDT pasuje idealnie,
Ernesto, czy udało ci się dostać tą osłonę silnika?
Słyszałem, że generalnie są do kupienia tańsze zamienniki i droższe oryginały. Pytanie tylko, czy te zamienniki mocno odbiegają od oryginałów czy warto inwestować w oryginał.
Sam nie mam osłony i też czegoś szukam. Jutro będę oglądać zamiennik (tyle, że nie wiem jak wygląda oryginał
pozdrawiam
Moja osłona już ledwo zipie... i tu pytanko: Czy do wersji po lifcie są takie same osłony jak w wersji sprzed liftu? Pytam, bo w nowszych dostęp do kierunkowskazów jest od spodu, nie wiem jak to wygląda w wersji starszej R75
Kupowałem niedawno osłone w Krakowie na ul.Polonijnej za jedyne 140 złotych, ale nie za bardzo byłem zadowolony z niej, ale jakoś udało się ją dopasować. Straszna fuszera, jakimś scyzorykiem wycinane z wypalonym napisem ROW75
P.S. Swoją wcześniejszą oryginalną zostawiłem przejeżdżając obok betoniarni przy Wiśle (ul.Portowa)
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 14:39
andyhell napisał/a:
P.S. Swoją wcześniejszą oryginalną zostawiłem przejeżdżając obok betoniarni przy Wiśle (ul.Portowa)
Dobre
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 19:28
a ja mam pytanie innej natury. Mam rok modelowy 2004 czy 2003 ale ostatni z oddzielnymi światłami. I 1.8 T i mam osłonę tylko taką połowiczną z przodu, nie pod całym silnikiem, w zimie strasznie z kol wali mi błoto na ściane grodziowa i kolektor dolotowy. I tak własnie myslałem nad nabyciem takiej pełnej osłony. Jednak czy w tym modelu zastosowano polowiczną w jakimś celu i niemożna jej zmieniać na pełną?? czy może ktoś jakiś zamiennik taki założył??
Osłona - zamiennik z Allegro wymagała kilku modyfikacji. Otwory pod śruby (które były wywiercone) trzeba było powiększać. Połowy otworów nie było w ogóle i trzeba było je wiercić (dobrze, że stara osłona była na wzór ).
Najgorsze jest to, że ta osłona jest za krótka z przodu o ok. 1cm. Opiera się wprawdzie dość solidnie na zderzaku, ale nie da rady przepuścić śrub przez nią na wylot. Ile się dało przyłapać tymi blaszkami to się złapało (za samą krawędź osłony).
Witam mam pytanie będąc na Podkarpaciu uszkodzeniu uległa mi osłona silnika więc wykręciłem ją i wyrzuciłem szukam na allegro wyboru dużego nie ma, np ta osłona http://allegro.pl/oslona-...1720923357.html ta też http://allegro.pl/rover-7...1746305134.html nie ma wywierconych wszystkich dziur i pytanie czy warto kupić taka i samemu wywiercić i dopasować czy kupić używana w podobnej cenie w dobrym stanie ?
Te nieoryginalne osłony nie są idealnym rozwiązaniem, głównie za sprawą brakujących otworów i drobnych braków w wymiarach (u mnie np. nie dało się złapać osłony śrubami pod zderzakiem, trzeba było kombinować z plastikowymi opaskami), ale jeżeli wiertarka nie jest Ci obca to spokojnie można taką osłonę brać.
hvil, ta osłona po prostu spełnia kilka funkcji, które w silniku serii K nie są wymagane.
Izolacja od czynników zewnętrznych jest chyba najbardziej wymagana w KV6, akustyka i skrócenie nagrzewania w dieslu. Jak sobie pełną osłonę założysz to nic się nie stanie. Po prostu taniej było jej nie zakładać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Witam
A można gdzieś kupić te wkręty ślimakowe do przykręcenia tej osłony
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum