Wysłany: Sro Lis 21, 2007 13:26 [Rover 214i 96r.]--> Problem z prędkociomierzem
Witam,
Mam problem, który już gdzieś na forum się pojawiał, ale odnośnie innego modelu. Mianowicie nie działa mi prędkościomierz i tym samym nie nabija mi kilometrów w moim Roverku 214i. Nie wiem co jest tego przyczyną. Przyznaje się od razu, że nie jestem mechanikiem i nie znam sie na tym, ale chciałbym uzyskać pomocy od Was! Co mam kupić? co się ewentualnie zepsuło ile to może kosztować. No i podstawowa rzecz (czy w moim Roverku jest linka prędkościomierza czy może czujnik?). Warsztaty jakie odwiedziłem nie bardzo chciały sie zabierać za naprawę nie znajdzie wszy linki. Wszyscy odsyłali mnie do serwisu Rovera. Proszę Was zatem o POMOC!
P.S. Mam jeszcze problem z wycieraczką tylną. Nie działa, po wizycie w warsztacie Panowie powiedzieli mi, że należy wymienić silniczek (spalony). Ku mojemu zdziwieniu czasami uda mi sie uruchomić wycieraczki, ale tylko, gdy odpalam auto. Później przekaźnik już nie reaguje na przekręcanie. Proszę także o odpowiedź i na tego posta.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez 2Pac Czw Lis 22, 2007 08:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 13:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
P.S. Mam jeszcze problem z wycieraczką tylną. Nie działa, po wizycie w warsztacie Panowie powiedzieli mi, że należy wymienić silniczek (spalony). Ku mojemu zdziwieniu czasami uda mi sie uruchomić wycieraczki, ale tylko, gdy odpalam auto. Później przekaźnik już nie reaguje na przekręcanie. Proszę także o odpowiedź i na tego posta.
Pozdrawiam
Poczytaj FAQ Techniczny na www.roverki.pl - tam znajdziesz opis usterki wiązki tylnej klapy. Na 99,99% to jest powód problemu z wycieraczką.
Co do prędkościomierza - użyj funkcji "szukaj". Było sporo na ten temat. Jako frazę wyszukiwania wpisz 'impulsator'
Dodaj kwadratowe nawiasy [] w temacie (popatrz na inne tematy)
Poczytaj FAQ Techniczny na www.roverki.pl - tam znajdziesz opis usterki wiązki tylnej klapy. Na 99,99% to jest powód problemu z wycieraczką.
Kable w tylnej klapie niby były wszystkie sprawdzane przez mechaników w owym warsztacie. Ale chyba jednak sam tam zaglądnę moim "fachowym" okiem.
Jeśli chodzi o prędkościomierz, to właśnie tego słowa szukałem-->IMPULSATOR. Ile ja sie oszukałem w necie pod hasłem: linka, czujnik i nic!!!. A teraz proszę hasło na allegro i już mam kolesia z towarem:). Mam tylko nadzieje że to będzie to .
Wielkie dzięki za pomoc.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 19:56
Proponuję wymontować napęd szybkościomierza podnieść auto na lewarku z jednej strony , kręcąc kołem (na 5 biegu) sprawdzić palcem czy w środku w skrzyni biegów kręci się sam napęd (zdarza się że się ścina)
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum