Wysłany: Sro Wrz 19, 2012 19:18 [R416] Problem z odpalaniem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam,
sprawa wygląda następująco:
Otwieram samochód z pilota, wsiadam, odpalam i albo odpala mi normalnie, albo zapala i po chwili gaśnie, kolejna próba zapalenia powoduje tylko pracę rozrusznika i nic więcej. Samochód muszę zamykać i otwierać wielokrotnie, za którymś razem załapuje i odpala.
Co może być tego przyczyną?
Czy wymiana pętli immobilizera pomoże?
Czy to wina pilota? skoro otwiera zamyka?
Czy może coś jeszcze innego?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 19, 2012 19:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli pracuje rozrusznik, to z immo wszystko jest OK. Poczytaj na forum o pompie paliwa. Moim zdaniem jest chyba już na wykończeniu, ewentualnie przekaźnik szwankuję.
powiem tak, ze potrafi tydzień, 2 bez problemu, a nagle kilka dni z rzędu kaplica. Przy uruchamianiu podaje paliwo normalnie bo zawsze odpala, tylko jak mu się coś po pierniczy to odcina zapłon i gaśnie.. samochód mam w gazie i nawet na awaryjnym odpalaniu na gazie nie załapuje wiec pompę paliwa bym wykluczył.
Jeśli pracuje rozrusznik, to z immo wszystko jest OK. Poczytaj na forum o pompie paliwa. Moim zdaniem jest chyba już na wykończeniu, ewentualnie przekaźnik szwankuję.
O jakim przekaźniku mowa bo mam też problemy z odpaleniem auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum