Blaupunkt bez wzmacniaczy filtrów wg mnie ma duużo lepszy dźwięk (uogólniam), w tych odtwarzaczach do których miałem dostęp. A Pioneer wg mnie ma lepsze elementy mechaniczne - o wiele szybciej wczytuje płytki.
Jeśli już to miałby być Sony to wybrałbym model GT 215C.
Ma bursztynowe podświetlenie które pasuje do oświetlenia deski.
W FeuVert na Jana Pawła II przy realu są w promocji po 279 zł, czyli taniej niż niektórzy sprzedają na Allegro.
tylko nie sony.... tak ubarwionego dzwieku to juz chyba nic innego nie ma....
zakładając, że kupującemu zależy głównie na dźwięku a nie na wyglądzie Swoją drogą, to kupujący mógłby się określić czego głównie oczekuje po radioodtwarzaczu
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 17:36
Brt napisał/a:
zakładając, że kupującemu zależy głównie na dźwięku a nie na wyglądzie Swoją drogą, to kupujący mógłby się określić czego głównie oczekuje po radioodtwarzaczu
No ja podświetlenie mam oczojebnie niebieskie, no ale co pionek to pionek, kolor mi akurat wisi
ja stanowczo JVC i konwoodom i sony mowie nie! a juz najbardziej wszystkim ponizej 500zl... sony wyprodukowalo jedno radio godne uwagi ale nawet po 6 latach chodzi po 2 tys zl jvc ma dwa takie modele a kenny to co slyszalem to wszystko padaczka... pionki graja lepiej ale i tak wole nakamichi/alpine/clarion nawet modele uzywane po 200zl bija na glowe sonki za 800 taka prawda...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Ja namawiam wszystkich kupującuych, żeby w miarę możliwości sami posłuchali jak grają poszczególne radia. Każdy słyszy inaczej i może akurat podbarwione brzmienie soniaków bardziej mu podchodzić, niż zrównoważona alpinka. Najlepiej na własnym samochodzie
_________________ Pozdrawiam - Brt
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 00:16
Jeśli chodzi o pionka to miałem okazję posłuchać jak gra, dla mnie ok, cena też spoko na allegro od 305zł
Zastanawiam się nad DEH-3900 ale myślę też o CLARION DB179RMP albo CLARION DXZ-378 RMP tylko wolałbym z bursztynowym podświetleniem i nie wiem czy w tym modelu takie jest?
Jeśli ktoś posiada radio Clariona to proszę o informację
Blaupunkt, Panosonic - jakoś mi nie podchodzą...
Sony - drogie w porównaniu z innymi firmami i mają ciągle ten sam wygląd w większości modeli, który mi się osobiście nie podoba
Kenwood - powiem Wam że rozmawiałem z kilkoma osobami, którzy prowadzą firmy, gdzie montują profesjonalne car-audio i radia rzędu 300-700zł są dla nich po prostu szajsem, ale zapytani o radioodtwarzacze w cenie do 500zł mówili, że w tej cenie Kenwood daje rade... Na ile w tym prawdy nie wiem, nie znam się na tyle by coś w tej kwetsii powiedzieć.
Model który miałem na uwadze to KENWOOD KDC-W3037A, ale kumpel ma właśnie to radio i mówił mi że wkurzający jest mały joystic po prawej stronie, który pełni kilka funkcji i czasami podczas jazdy można przełączyć następny utwór zamiast chyba przesunięcia kilku sekund do przodu
Ciekawe jak następca Kenwood KDC-W3041 AY sobie z tym radzi...
Jeśli ktoś ma ten model proszę o informację
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 11:49
Witaj! ja proponował bym pioneera! miałem do czynienia z panasonicem i kenwoodem ale w porównaniu do pionka to tamte radia to są szajse! pionek bardzo ładnie gra w moim przypadku na standardowych głośnikach w 400
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 22:51
dla mnie to radio musi też wizualnie pasować do wnętrza samochodu. sam teraz stoje przed wyborem radia bo aktualnie mam jakiś stary clarion tylko cd-audio, a chciałbym koniecznie mp3 z wejściem usb lub na karty. Jedyna zaleta tego clariona to że idealnie pasuje, jest czarno-szary matowy, i ma bursztynowe podświetlenie! szukałem radia z takim podświetleniem i nie ma, zero.
95% radii ma niebieskie. Sony ma dostępne modele z przyciskami podświetlanymi na czerwono (lub zielono) ale wyświetlacz już jest niebieski.
Czytalem na forach audiofili gdzies, ze w kazdym radiu od 300 - 800 zl siedzi ten sam uklad dzwieku. A najlepsze osiagniecia jak testowali ma Alpine w polaczeniu z glosnikami Helixa.
No coz zaczalem od Alpine. Wsadzilem na swoje glosniki JBL + Pioneer i faktycznie dzwiek kapitalny. Zarowno z jak i bez wzmacniaczy jest b. czysty. Do mojego R200 wystarczyl mi taki i nie musialem szukac wypasow za klilka tysiecy zlotych.
Wolalem zainwestowac w mase dekarska i wypelnic boczki sobie.
Alpine posiada takze AUX IN i czyta mp3.
Sadze ze Twoj wybor musi zostac podytkowany wygladem zew. odtwarzacza.
Jakosc dzwieku w tych wymienionych bedzie zapewne podobna.
Mialem wczesniej Sony... faktycznie kiszkowato wypadl na tle tego Alipne'a
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 23:23
blue827 napisał/a:
dla mnie to radio musi też wizualnie pasować do wnętrza samochodu. sam teraz stoje przed wyborem radia bo aktualnie mam jakiś stary clarion tylko cd-audio, a chciałbym koniecznie mp3 z wejściem usb lub na karty. Jedyna zaleta tego clariona to że idealnie pasuje, jest czarno-szary matowy, i ma bursztynowe podświetlenie! szukałem radia z takim podświetleniem i nie ma, zero.
95% radii ma niebieskie. Sony ma dostępne modele z przyciskami podświetlanymi na czerwono (lub zielono) ale wyświetlacz już jest niebieski.
Stalem pod podobnym wyborem. Mial pasowac podswietlaniem, byc na karty, tani i markowy. Wybralem Blaupunkta SD27 Sydney, dokladnie z tej aukcji http://www.allegro.pl/ite...d_24mgwar_.html
304 PLN .
Do R200 pasuje.
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 23:43
secio napisał/a:
Stalem pod podobnym wyborem. Mial pasowac podswietlaniem, byc na karty, tani i markowy. Wybralem Blaupunkta SD27 Sydney, dokladnie z tej aukcji http://www.allegro.pl/ite...d_24mgwar_.html
304 PLN .
Do R200 pasuje.
Mariusz
ja skolei chciałbym w ciemnym kolorze, bez srebrnego, niechciałbym aby się rzucało w oczy bo nie chce mi się zdejmować panela jak wychodze z auta. To moje obecne radyjko, jest wporządku ale ciągłe wypalanie płytek cd-audio to makabra.
----------------
edit: znalazlem fajne radyjko, z wyglądu interesujące, pasowałoby. co myslicie??
ps. dzisiaj jezdzilem jednym wozem wlasnie z tym sony, i juz mi sie odechciało sonego, wyswietlacz skacze jak glupi, nie da sie tego zatrzymać.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sie 2002 Posty: 226 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 14:07
Fakt - możliwość wyłączenia tzw. "delfinków" to ważna funkcja. U mnie w Clarionie 578 też latały jakieś idiotyczne znaczki i literki, ale wyłączyłem to i jest ok.
Brzmieniowo bardzo mi odpowiada, na dniach zakładam zestawy Sinuslive z gwizdkami na przód i zobaczę, jak wtedy to będzie grało...
Ale obsługa (zmiany) barwy dźwięku w czasie jazdy to wyzwanie... Głęboko w menu... :-(
Ale jest to moje pierwsze radyjko, w którym predefiniowane ustawienia barwy mi odpowiadają
No i mp3 z pędraka USB bardzo mi pasuje
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum