Witam
Niestety spotkalo mnie to.
Jakie posiadam informacje na obecna chwile.
Silnik jest rozebrany.Glowice zawioze do splanowania.Musze kupic uszczelke pod glowice
http://www.allegro.pl/ite...land_rover.html
troche wysoka cena ale co zrobic.
Z tego co czytalem jest to nowa uszczelka (ulepszona)
pierwsze pytanie o "magistrale olejowa" tam tez sie wymienia jakas uszczelke tak?Czy to jest ta 2 czesc w zestawie ktory mozna kupic na allegro ?
O wymianie plynow,oleju,uszczelki pod pokrywa,przeplukanie ukladu chlodniczego to wiem..
chyba ze o czyms jeszcze zapomnialem ?
Juz wczesniej wymienilem uszczelniacze zaworow oraz uszczelke pod kolektorem ssacym i wydechowym czy przy sciaganiu glowicy musze ponownie je wymienic ?
Szpilki to tez mnie troche dreczy..raz w sumie byly odkrecane i czytalem jaka jest procedura w serwisie Rovera ale mechanik twierdzi ze nie trzeba jedynie chcialbym je jakos zmierzyc czy sie wydluzyly czy nie ?Moglby mi ktos podac jaka powinna byc ich dlugosc ?
Przypuszczam ze adminowie FORUM kiedy zobacza kolejny temat powtarzajacy sie juz x razy beda lekko zirytowani albo b.prosze o wyrozumialosc i pomoc . z gory dziekuje i wszystkich pozdrawiam Szczesliwego Nowego 2008 roku bez HGF
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 14:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pierwsze pytanie o "magistrale olejowa" tam tez sie wymienia jakas uszczelke tak?Czy to jest ta 2 czesc w zestawie ktory mozna kupic na allegro ?
Nic nie musisz robić tam na dole. Po prostu kup i załóż nową uszczelkę.
Mikie napisał/a:
Juz wczesniej wymienilem uszczelniacze zaworow oraz uszczelke pod kolektorem ssacym i wydechowym czy przy sciaganiu glowicy musze ponownie je wymienic ?
Wypadałoby.
Mikie napisał/a:
Szpilki to tez mnie troche dreczy..raz w sumie byly odkrecane i czytalem jaka jest procedura w serwisie Rovera ale mechanik twierdzi ze nie trzeba jedynie chcialbym je jakos zmierzyc czy sie wydluzyly czy nie ?Moglby mi ktos podac jaka powinna byc ich dlugosc ?
Informacje na ten temat (dlugość szpilek, procedura sprawdzania przydatności) znajdziesz w RAVE. Wiem, że masz.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Witam
Niestety spotkalo mnie to.
Jakie posiadam informacje na obecna chwile.
Silnik jest rozebrany.Glowice zawioze do splanowania.Musze kupic uszczelke pod glowice
http://www.allegro.pl/ite...land_rover.html
troche wysoka cena ale co zrobic.
Moze warto kupic sobie taki zestaw na angielskim ebay'u ? Na przyklad cos takiego
Head Gasket set ebay.co.uk
Kolega ktory bedzie wymienial uszczelke w K16 przed wsadzeniem go do Tarpana skorzystal z takiej sugestii. Uszczelki jeszcze nie wymienil, ale zastrzezen nie wnosil z tego co wiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum