Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 21:57 [R75] Silnik klekocze jak stary diesel
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich. Może ktoś pomoże bo już kończą mi się pomysły. Silnik chodzi jak traktor czy na wolnych czy w czasie jazdy w kabinie jest głośno. Silnik w czasie przyspieszania hałasuje jak sdi jest to takie klekotanie. Sprawdziłem plecionkę na wydechu, wyciszenie, błędy kompa, czyściłem zawór wys. ciśnienia i egr wymienione filtry olej paski, popychacze. Myślałem że to koło pasowe ale skręcanie kół nie ma na to wpływu.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 21:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wąż sprawdzałem tak samo kolanko na IC . Moc jest normalna . W czasie jazdy jest takie odczucie jak byś jechał golfem 3. Jestem tak zdeterminowany że zastanawiam się nad wyminą silnika lub rozrządu . Na wolnych jak się wsłuchuje to tak jak by gdzieś na głowicy w okolicy wałków rozrządu z prawej strony hałas dobiegał. Przyglądałem się kołu pasowemu wydechowy. Jako że mam dostęp do warsztatu z podnośnikiem to tak dociekam .
Dwumasa odpada po prawej stronie jak siedzisz w samochodzie . przyglądałem się trochę dzisiaj i wychodzi faktycznie że koło pasowe tylko moje pytanie. Czy jeżeli nie ma luzów i guma jest cała jest to możliwe. jest to takie cykanie jak pompka od vebasto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum