Zastanawia mnie dlaczego mam w samochodzie dwie "różne" elektryczne szyby?
A różnica polega na tym że aby otworzyć jedną (od strony pasażera) trzeba cały czas trzymać przycisk otwierania szyb a żeby otworzyć drugą (od strony kierowcy) wystarczy wcisnąć przycisk i sama jedzie a zatrzymuje się po ponownym wciśnięciu przycisku.
Czy tak powinno być oryginalnie
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 21:43
Boże ale ludzie mają problemy? I zarazem jaki brak wiedzy. Chłopie poczytaj czasem to i owo a potem zadawaj pytania, bo nie powiem jakie. W większości samochodów jest to dokładnie jak u Ciebie. TAK MA BYĆ!!!!
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 21:45
dante27 napisał/a:
Boże ale ludzie mają problemy? I zarazem jaki brak wiedzy. Chłopie poczytaj czasem to i owo a potem zadawaj pytania, bo nie powiem jakie. W większości samochodów jest to dokładnie jak u Ciebie. TAK MA BYĆ!!!!
A co Ty się tak rzucasz?
[ Dodano: Wto Kwi 29, 2008 16:48 ]
W kwestii szyby kierowcy - mała errata - aby otworzyć tylko kawałek nie należy naciskać do końca tylko delikatnie (pierwsze kliknięcie). Przepraszam za zamieszanie
Nie wiem czy przeczytałeś dokładnie (i ze zrozumieniem) post ale zapewniam Cię że nie mam problemu z szybami tylko pytam - ponoć od tego jest to forum, wskazuje na to przynajmniej nazwa: "Porady techniczne"
Jak słusznie zauważyłeś
dante27 napisał/a:
W większości samochodów
a nie we wszystkich, dlatego wolałem się upewnić.
Tak więc serdecznie pozdrawiam i życzę więcej wyrozumiałości
W kwestii szyby kierowcy - mała errata - aby otworzyć tylko kawałek nie należy naciskać do końca tylko delikatnie (pierwsze kliknięcie). Przepraszam za zamieszanie
W R200 dowolne naciśnięcie przycisku podnoszenia/obniżania szyby kierowcy powoduje "jechanie" szyby maksymalnie w dół. Nie da się inaczej. W przypadku szyby pasażera szyba leci w dół tak długo, jak trzymamy wciśnięty przycisk.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
jako ze jestem smakoszem to moze odgrzeje tego kotleta...
a wiec u mnie sprawa ma sie tak jak wyzej. czyli klik raz szyba kierowcy leci w dol, klik dwa stoi (lub dolatuje sobie sama na dol) za to do gory trza trzymac, innej opcji nie ma. za to pasazer jak chce w dol lub w gore to musi paluch miec stalowy i dobrze ukrwiony jak chce do skrajnych punktow doleciec. rozumiem ze moje "przypuszczenia" ze ktos mnie tu w konia zrobil i mi mechanizm z przedlifta do pasazera wsadzil (no bo jak cos jest a z drugiej stronie tego nie ma?).
pytanie - co trzeba zrobic zeby pasazer tez mogl poczuc sie jak gosc?
czy jest mozliwosc zeby jednym klikiem popchnac szybe do gory?
_________________ Najpierw Rover 25 2.0 iDT 2001r
Teraz MG ZR 105 2005r
Nie wiem jak tu, bo jeszcze nie rozbierałem, ale w grupie VW jak takie coś się dzieje, to przewaznie trzeba rozebrać przełącznik i wyczyścić styki. Guziki mają 5 położeń. Stan 0 czyli nic się nie dzieje w dół 1 szyba leci do póki nie puścisz, w dół mocniej czyli pozycja 2 szyba leci do samego dołu. Analogicznie dziala w górę. W przycisku są dwa obwody ( od jazdy do samego dołu lub drugi od jazdy do póki trzymasz guzik). Może tu problem jest podobny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum