Wysłany: Pią Maj 30, 2008 16:25 [R620] Gdzie szukać nowych węży olejowych, wspomagani
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam,
kolejnym problemem z moim Roverkiem jest to, że zostawia nie małe plamki pod sobą. Chciałbym zlikwidować ten problem, bo nie wypada tak brudzić i w ogóle
Cieknie z węży olejowych oraz z jednego krótkiego od wspomagania, który zastąpiłem póki co innym zwykłym wężykiem gumowym i póki co jest ok. Szukałem używek, ale albo nie pasują do mojego Roverka, albo są w nie lepszym stanie niż moje. Chciałbym kupić nowe tylko nie bardzo wiem gdzie ich szukać. Spisałem z moich węży ich kody i mam nadzieję, że to ułatwi mi zakup nowych pasujących. Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 12:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 16:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 10:45
Ja sobie poradzilem opaskami metalowymi..tzn sprawdzilem gdzie dokladnie cieknie (na tych dziwnych plastikowych złączkach - w okolicy kola paska klinowego, chlodnicy..) zalozylem i mocno dokrecilem i juz nie cieknie!! ( w sumie zalozylem 3 opaski ).Wiem ze to moze nie profesjonalna metoda ale u mnie dziala.Pozdro
no właśnie dobry wężyk i opaski metalowe przy wężach wspomagania dają radę - tak zrobiłem, niestety przy wężach z których mi cieknie, tj. dwóch odchodzących od filtra oleju, taka naprawa nie wchodzi w rachubę
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 13:02
Te węże ZTCP pocą się i ciekną w większości naszych dieselków. Choć ja u siebie mam zapocone, to plam nie zostawiam A jesli u Ciebie jest mokro, to albo używko (które będą zdecydowanie tańszą opcją) lub nówki od Tomiego.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
są firmy co zakuwają takie węże jak guma wchodzi w metal. w Krakowie coś takiego robią ja będę musiał sie ze swoimi tam wybrać bo jak wytrę te węze co idą od filtra i odpale silnik to wyraźnie widac jak olej tam sie sączy.
Ostatnio zakuwałem u nich węże hydrauliczne do koparko ładowarki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum