Wysłany: Pią Lip 04, 2008 20:21 [R416]Problem z kablami
Jak w temacie mam problem z przeciagnieciem kabli 2x2,5mm/2 z drzwi kierowcy do kokpitu ... wszystko bylo ok dopoki nie kostka . Jak mam sie tamtedy przebic ? Pomocy
nowe glosniki czekaja ....
Pozatym jak dzisiaj spadl deszczyk zauwazylem troche wody wewnatrz drzwi czy musze zrobic jakies zabezpieczenie dla glosnika przed zalaniem gdyz zmienilem dystanse na sklejke i nie ma od "daszka"
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 74 Skąd: Warmia i Mazury
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 10:19
Ja u siebie zrobiłem to w ten sposób, że rozwierciłem trochę te kostki, małym wiertełkiem
Potem miałem problem aby przepuścić kabelki przez gumę i tu niestety nie obyło się bez cięcia tej gumy
To ja powiem tak,
jesli nie masz pelnej elektryki w drzwiach to idzie to zrobic.
Ja u siebie tez kladlem 2,5mm2 i musialem w kostkach rozwiercic otwory wiertlem 6mm. Ciezko bylo ale je przecisnolem, a pozniej problem pojawil sie w gumie. Nie obeszlo sie bez naciecia w gornym zagieciu. Wpierw wprowadzilem drut a pozniej dopiero kabel przeciagalem.
Troche sie trzeba nameczyc ale za to efekt koncowy jest super, zamiast 2x0,25mm2 mamy 2x2,5mm2
A te kostki maja zatrzask pod ta guma i musza sie rozlaczyc. Najgorsza jednak jest ta wazelina
A na glosnik nie potrzeba zadnej oslony(bynajmniej ja jej nie mam ), bo woda splynie po szybie poza glosnikiem.
Moza u was plynie po szybie jednak u mnie troche sie dostaje do wewnatrz ... .
Mam elektryczne szyby lusterka i alarm . Bede zaraz probowal sie do tego dobrac . Dzieki za pomoc.
Kable wymienione roboty duzo ... ale warto bylo .
Helixy zalozone .
1 moment po zalozeniu ZASKOCZENIE i bylem wsciekly ze je kupilem. Okazalo sie ze trzeba bylo uszczelnic dystans. I jak reka odjal niebo lepiej. Jeszcze tylko kupie sub i starczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum