Wysłany: Sro Sie 06, 2008 19:13 [Freelander] PALIWO SCHODZI Z POMPY ??
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
WITAM MAM PROBLEM Z PALIWEM PO POSTOJU SCHODZI Z POMPY I WTEDY DŁUGO KRĘCI ZEBY ZACIĄGNĄĆ ZNOWU
DOKĄD TO PALIWO SPŁYWA?
GDZIE LEZY PRZYCZYNA CZY POMPA WTRYSKOWA LAND R... MA JAKIS MAGICZNY ZAWOREK ?
PROSZĘ O POMOC BO ZAMĘCZE ROZRUSZNIK
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 16, 2010 23:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 19:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 74 Skąd: Warmia i Mazury
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 19:26
Niestety ale nie pocieszę Ciebie
U mnie było tak samo, paliwo cofało się z powrotem do baku i było trzeba potem długo kręcić rozrusznikiem aby załapał.
Winą była pompa wtryskowa, tak było u mnie.
Wymiana zaworka zwrotnego nic nie dała i gruszki też
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 19:46
Może przyczyną nie jest cofanie się paliwa tylko zapowietrzanie układu paliwowego. Trzeba to sprawdzić - szczelność połączeń przewodów, filtr paliwa, gruszkę. Może być też niedrożne odpowietrzenie baku (sprawdź korek wlewowy) i w zbiorniku tworzy się duże podciśnienie powodujące zasysanie z powrotem paliwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum