Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem Roverka 214i 1,4 75KM 1997r. Na luzie wariują obroty. Gość od którego go kupiłem mówił, że był on podpinany pod komputer i jest uszkodzony czujnik położenia przepustnicy. Obdzwoniłem wiele warsztatów, sklepów, i nigdzie tego nie mają. Gość z warsztatu specjalizującego się w naprawie Roverów powiedział, że naprawili już masę tego modelu i jeszcze nigdy tego nie wymieniali. dzwoniłem do serwisu Rovera i czekam na odpowiedź, ale być może będą musieli to sprowadzać z Anglii, więc cena też pewnie będzie odpowiednia... W internecie też nie mogę nic znaleźć. Może wie ktoś gdzie można dostać taki czujnik, choćby używany?? Proszę o jakąkolwiek pomoc
_________________ Tom
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 15:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 15:53
potrzebujesz potencjometr gazu w przepustnicy , nowy to koszt około 600 zł , lepiej kupić aluminiową kompletną przepustnice od freelandera 1,8 i spokój z przepustnicą
[ Dodano: Czw Sty 08, 2009 15:56 ]
SAM potencjometr:
Mam taki czujnik Jeśli chcesz odstąpie ci go za 50zł W 100%sprawny. Kupiłem go bo taka była diagnoza a okazało się że był do wymiany cały kolektor ssący Jęśli jesteś zainteresowany albo się boisz że to może lipa to napisz mi na emaila to wedle życzenia wystawie go na allegro Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum