Spotkałem się z opinią, że Rover 200 98r 1,4 75KM, nie toleruje uniwersalnych tłumików sportowych lub tez "ala" sportowych... Czy to prawda ? Musi być dedykowany ?
Pozdrawiam !
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 15:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam ultera u siebie, brzmi bardzo dobrze a co do jazdy to być może to jest subiektywne odczucie ale samochód odżył do 3000obr, wcześniej przyspieszał ale teraz lepiej przyspiesza do 3000 obr, poza tym łatwiej jest ruszyć z małego gazu
pioneer_SRT, Papaa2, powiedzcie mi, jak to wygląda przy kupnie? Mój tłumik już się zużył i chce kupić nowy. Zależy mi na tym, żeby to był dobry tłumik, ale też żeby cena mnie nie zabiła. Jeśli chodzi o dobry, to mam na myśli z kwasówki. Po drugie dobrze byłoby jakby fajnie wyglądał, ale to sądzę, że już kwestia końcówki, bo sporo czytałem o tym na forum. Co do firm, to wiem że są Bolsa, Utler, Mugen.. tylko nie wiem co wybrać i czy jeśli dana firma nie ma w katalogu tłumika do mojego auta, to mam brać jakiś uniwersalny? Bo z tą uniwersalnością, to czytalem, że nie polecacie. Nie wiem jak wygląda to z mocowaniem później itd.. Kolejną sprawą jest to, że być może tłumik środkowy też będzie niedługo do wymiany, więc może kupić coś przyszłościowego? Kurde, mam na to ok. 200-250 zł. Pomóżcie, prosze
kharry, ja mam caly tlumik wymieniony ale tym sie zajal poprzedni wlasciciel wiec nie za bardzo mam mozliwosc sprawdzenia gdzie go kupil i jak to wszystko wygladalo. Ale jesli masz do wymiany juz ine czesci niz sam tlumik (czy kocowke) to odluz troche kasy (i tak bys to musial muzniej odlozyc) i kup cos co posmiga dluzej
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
pioneer_SRT, Papaa2, powiedzcie mi, jak to wygląda przy kupnie? Mój tłumik już się zużył i chce kupić nowy. Zależy mi na tym, żeby to był dobry tłumik, ale też żeby cena mnie nie zabiła. Jeśli chodzi o dobry, to mam na myśli z kwasówki. Po drugie dobrze byłoby jakby fajnie wyglądał, ale to sądzę, że już kwestia końcówki, bo sporo czytałem o tym na forum. Co do firm, to wiem że są Bolsa, Utler, Mugen.. tylko nie wiem co wybrać i czy jeśli dana firma nie ma w katalogu tłumika do mojego auta, to mam brać jakiś uniwersalny? Bo z tą uniwersalnością, to czytalem, że nie polecacie. Nie wiem jak wygląda to z mocowaniem później itd.. Kolejną sprawą jest to, że być może tłumik środkowy też będzie niedługo do wymiany, więc może kupić coś przyszłościowego? Kurde, mam na to ok. 200-250 zł. Pomóżcie, prosze
Kharry jak kupisz koncówke tłumika to masz przy niej te pierścienie które przymocowujesz do auta jak cos to dzis zrobie foto temu
Papaa2, no tak, ale teraz mam tylko kawałek rurki dosztukowanej w końcowym tłumiku i powiedział mi koleś, że to taka prowizora jest i jakby znów coś było słychać, to żeby całość wymienić a nie spawać. No a ja stwierdziłem, że już teraz poszukam i podpytam kolegów z forum, żeby później na ostatnią chwilę tego nie robić. Chodzi o to, żebym mógł nazbierać na środkowy i końcowy, tylko nie wiem jaki, bo nie mam doświadczenia. Dodam, że jeśli chodzi o pomruk, to fajnie jakby jakiś mały był przy 3500 obrotów, ale nie chce buczenia, a wyczytałem, że Mugeny właśnie tak mają. Zależy mi na tym, żeby znaleźć przede wszystkim cos poprawnego.
Kup oryginalne cały uklad wydechowy i kup tylko jakas zarabiscie wygladająca koncówke
Czyli Bolse mam szukać?
[ Dodano: Pią Sie 07, 2009 10:17 ]
Byłem w sklepach z tłumikami i sprawa wygląda następująco:
170 za tłumik do R25 z nierdzewki;
30 za montaż.
To jest podobno dobra opcja, bo w innych warsztatach liczą sobie wszystko w granicach 250. Podobno jeszcze jakaś uszczelka jest potrzebna między środkowy a końcowy tłumik, tak?
Zostaje mi teraz kwestia końcówki. Czy jest coś co mi możecie polecić?
Lepiej taką do wspawania czy przykręcaną? Jakie firmy wchodzą w gre? No i czy jakieś pojedyncze, podwójne.. buczące czy nie? Jakie macie z tym doświadczenia?
Widze, że koledzy wyżej mają podwójne. Powiem, że wygląda to nieźle A może jedną lekko szerszą?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum