Wysłany: Czw Lip 15, 2010 20:46 [R620] Problem z ręcznym
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
I mam kolejny problem z moim roverkiem.
Nie działa mi hamulec ręczny. Sprawdzałem naciąg linki ( nie da sie dalej podciągnąć jest na maxa). Wyjołem popielniczke z tyłu i zaobserwowałem że linki są luźne jak ręczny jest spuszczony, a jak się zaciąga hamulec to linki się prostują i nic więcej wcale nie blokuje kół.
Pomóżcie mi w zdiagnozowaniu przyczyny.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 23:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 20:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mialem problem z ręcznym w swoim Roverku 600, on ma inna zasade trzeba napompowac nozny az sie zrobi twardy pedał na zgaszonym silniku i jak jest twary trzymajac noge na chamulcu zaciagnac reczny i na zaciagnietym recznym znów pare razy nacisna nozny jak twardy nozny trzymaj i spósc reczny powinny sie linki naciagnac u mnie pomogło i działa a zawsze linki były luzne
Musi bo sam sie meczyłem ale jeden mechanior kazał tak zrobic pompowac pompowac jak twrady trzymajac noge zacignac reczny i tak dalej jak pisalem musi byc ok
[ Dodano: Czw Lip 15, 2010 22:15 ]
ty nie wiesz czasem czy w Roverku 620 z 94r. jest jakis filtr kabinowy czy cos podobnego bo mi szyby paruja a juz szczególnie jak wylacze klime???? Pytanie zadałem odosnie klimy ale cisza zadnej odpowiedzi:(
Przemas, r600 nie ma filtra kabinowego. Możesz odpowiednim środkiem przeczyścić kanały, parownik i polecam odtłuścić szybę od wewnątrz- pianka do golenia i papierowy recznik Bo wody w takich upałach chyba nie masz gdzie szukać
Kolego, naprawde ja tak robiłem przy mechaniku bo mi rozbirał zacisk cały w tylnym kole i tez od recznego i nie działał ale w sosób jaki Ci pisałem wszystko sie naciągło. Napewno działa jego trzeba napompowac. U mnie zadziałało i juz dwa lata jest OK
[ Dodano: Pią Lip 16, 2010 09:15 ]
Dziekuje kolego, zwykła pianka pomaga przeciw parowaniu Super spróbuje
Jeszcze dzisiaj rozbiore hamulce z tyłu i zobacze bo chyba wcale nie ma hamulca z tyłu z tego co widziałem.
[ Dodano: Pią Lip 16, 2010 16:23 ]
Rozebrałem tylni hamulec i, zauaważem że nie chodzi ten mechanizm od recznego z obu stron ruszył go ale i tak się przycina i blokuje koła. Kombinowałem cały dzien i nic az w końcu opadłem sił i poszedłem na browca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum