Wysłany: Pon Maj 25, 2009 15:10 [R200] wymiana amortyzatorów
Witam,
wiem, że temat amortyzatorów na forum już się pojawiał, ale nigdzie nie znalazłem wzmianki o osłonach i odbojach amortyzatora-co gorsze nie mogę ich znaleźć na Allegro i nawet na TomaTeam -
Zacznę od tego ze zaniepokojony dziwnym zachowaniem samochodu na nierównościach podjechałem do stacji diagnostycznej zrobić test zawieszenia.
Padł przedni lewy amor- skuteczność w okolicach 20% prawy ok ponad 70%. Diagnosta stwierdził ze prawdopodobnie wpadłem w dziurę i szlag go trafił- wiem, że trzeba trzeba wymienić oba prawdopodobnie kupię MONROE gazowe (cena ok 250zł/szt) może ktoś ich używa i powie jak się sprawują- Sachs i Kayaba są sporo droższe
Wyczytałem gdzieś ze trzeba wymienić także osłonę i odbój amora ale nigdzie nie mogę ich znaleźć:( może pasują od jakiegoś innego autka albo wiecie gdzie można takie kupić??
dodam, że diagnosta przejrzał resztę zawieszenia i na szczęście reszta jest ok!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 15:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 16:56
Wymieniasz tylko same amory i nic więcej nie musisz wymieniać. Co do Monroe to wystarczą Ci olejowe koszt do 200zł szt. Wywiana jest bardzo prosta, wystarczy mieć ściski do sprężyn a resztę zrobisz sobie sam. Monroe olejowe moim zdaniem są bardzo dobre i żadnych cudów Ci nie trzeba. Osobiście jak miałem swojego 216Si używałem takich i byłem bardzo zadowolony.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum