Wysłany: Wto Cze 16, 2009 13:41 [R200vi] Problem z hamulcem
Mam dosyć poważny problem... Lewy hamulec tylny mi blokuje, tarcze mi się raz zagrzały do czerwoności, nowe klocki ATE już do wyrzucenia bo spalone
Walnięty tłoczek, który nie odbija. Problem w tym że nie wiem gdzie takie coś kupić, w IE powiedzieli że nic takiego nie mają
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 13:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wyciągnij tłoczka, przeczyść go dokładnie. wyczyść zacisk i powinno być ok
przerabiałem to u siebie, jak masz okładzinę na klocku przetrzyj papierem ściernym zeszkloną warstwę i będzie jak nowy
No już raz go czyściłem i jakiś czas było ok, założyłem nowe tarcze i klocki, i problem niedawno pojawił się ponownie. Nie idzie teraz kołem ruszyć, tak trzyma. Klocków już raczej nie ma sensu ścierać bo są całe spalone, pokruszą się prędzej czy później.
Więc w moim przypadku jedyne wyjście to zakup nowego, ale gdzie, bo szukam po allegro to nie ma nic, chyba że na przód
[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 21:12 ]
Spróbuje to jednak przeczyścić, zobaczymy... kolo w jednym sklepie zaproponował mi zestaw naprawczy do zacisków. Całość rozkręciłem i zostawiłem w ropie do jutra. Przesmaruje wszystko i poskładam, mam nadzieję że będzie dobrze, bo jak nie to nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum