Da się pm nie pojechać z kilka tys. Ale ja bym nie zwlekał z wymianą.
Ta kontrolka oznacza "Człowieku nie masz już klocków tylko żyletki" i tak należy ją czytać.
nie polecam jeździć ze zużytymi klockami gdyż możesz sobie załatwić dodatkowo tarcze. Zrobisz spokojnie 300 km może więcej jeśli będziesz delikatnie hamował.
Witam
ile po zapaleniu kontrolki zużycia okładzin klocków hamulcowych można przejechac km ?
Z własnego doświadczenia powiem Ci tak,jak nie zależy Ci na wydaniu kasy na czujnik klocków(1 szt.)to jeździj do oporu aż Ci się pokaże kontrolka,a jeśli chcesz zaoszczedzić jakieś 80 zł,to wymień klocki już.
Roverek nie jest mój (narazie). Brat do mnie dzwonił z nad morza i powiedział ze taka kontrolka sie zapaliła i nie wie ile km na tym morze przejechac. Teraz bedzie miał nie lada problem jak mu o tym powiem Ja bym dawno sprawdził stan klocków, zwłaszcza przed wyjazdem nad morze...
rat do mnie dzwonił z nad morza i powiedział ze taka kontrolka sie zapaliła i nie wie ile km na tym morze przejechac.
600km to na pewno nie zrobi. Niech jedzie do pierwszego lepszego warsztatu i zrobi wymianę klocków. Tego nie można spaprać i trwa to 15min. Niech tylko zamówi porządne ATE lub TRW Lukas
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 19:14
Średnio zużycie klocka, to około 1 mm na 3 tyś km. Można sprawdzić przy jakiej grubości części roboczej klocka, świeci kontrolka . Dobrze napisał SyntaX.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum