Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 13:18 [R200] Siada tył
Witam
Ostatnio zuważyłem że gdy z tylu siedzą 2 osoby, to tył bardzo siada. Obniża się tak że tłumik zaczyna uderzać o śrubę mocującą amortyzator (założyłem tam gumową osłonę i jest cisza). Czy w R200 to norma? Czy może amortyzatory i sprężyny do wymiany?
_________________ Rover 214i Lublin
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 13:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 16:21
amory do wymiany
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 22:25
nie
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 22:34
aiwer napisał/a:
DANTE79R napisał/a:
amory do wymiany
A nie sprężyny?
mi tez sie wydaje, ze bardziej odpowiedzialne za to sa sprezynki (choc moze amorki w jakims stopniu tez) amorki bardziej dzialaja na rozciaganie a za sciskanie odpowiada sprezyna.
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 06:40
Lechos napisał/a:
mi tez sie wydaje, ze bardziej odpowiedzialne za to sa sprezynk
to znaczy że sprężyna po jakimś czasie stała sie jak gąbka? No ciekawe bo mi się wydawało że sprężyna to raczej pęknie jak jest zła niż stanie się miękka. Amor jak jest wylany to siada tak że masakra. Oczywiście że jest od podatny na rozciągliwość a le w przypadku gdy nie ma w nim oleju tłok nie trafia na opór co powoduje jego większe niż normalnie ściskanie, dlatego auto siada. Pozdrawiam
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 19:44
Spoko tylko wątpliwa sprawa żeby amory padły po obu stronach na raz.
Co do sprężyn to jak wozisz dużo ciężkich rzeczy to po kilku latach sprężyny robią się na tyle "miękkie" że przy 2 osobach z tyłu auto siedzi jakby miało 400 kg w bagażniku.
Jestem przekonany na 99,9% że to sprężyny bo u siebie mam tak samo a amorki mam sprawne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum