Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Mam taki problem.Wsiadam dzisiaj rano zadowolony do samochodu,i okazuje sie ze pedał sprzegła lezy na podłodze,zajzałem do zbiorniczka i susza.Domyslam sie ze padła albo pompa sprzegła albo wysprzeglik.
Dolałem płynu do zbiorniczka,ale pedał nadal jest luzny,trzeba odpowierzyc.
I tu nasuwa sie pytanie czy da rade odpowietrzyc ten układ,majac dostep tylko od góry komory silnika??? Jestem aktualnie nie u siebie,i chciałbym jakos dojechac do warszatu?
Proszeo szybka odpowiedz,z góry dziekuje.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 05, 2011 21:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 14:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
I tu nasuwa sie pytanie czy da rade odpowietrzyc ten układ,majac dostep tylko od góry komory silnika
Wysprzeglik jest pod obudową filtra powietrza ... jak zdejmiesz ową puszkę (kilka zatrzasków i 2 śrubki) to powien być wystarczająco dobry dostęp do wysprzęglika
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 15:42
Chciałem jeszcze sie dowiedziec,czy da sie regenerowac siłowniki w pompie czy w wysprzegliku??
Czy ktos moze polecic jakis dobry warszat w kielcach gdzie mogli by mi naprawic tą usterke.Byłem dzisiaj w Euro-auto,na krakowskiej,niby to w aso Rovera,ale patrzac na pana z którym rozmawiałem,wydaje mi sie ze naprawa u nich moze byc bardzo kosztowna:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum