Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam!!! Mam problem z moją 75 1.8 , moje autko ma zbyt niską temperaturę. Domyśliłem sie że to wina termostatu. Wiec kupiłem termostat ale mam problem z jego zlokalizowaniem w aucie. Może ktos posiada schemat układu chłodzenia? Proszę o jakieś podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 11:51, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 20:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 48 Skąd: Lubin - obecnie UK
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 22:05
Dokładnie za silnikiem pod kolektorem ssącym - jest tam metalowe rorka łącząca się z gumowym wężem od chłodnicy - ta rurka jest przykręcona do głowicy jak dobrze pamiętam na dwie śrubki 8 ( klucz 13) Musisz odkręcic tą rurkę , pózniej wyciągnąć ją z plastiku przy pompie wody - póżniej tylko 3 śrubki mocujące ten własnie plastik i masz termostat :) Powodzenia -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum