Wysłany: Sro Maj 25, 2016 22:27 [R75] Problem z lokalizacją odpowietrznika układu sprzęgła
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Uszanowanko!
Wracając do tematu z mojego powitania na forum, a właściwie problemu. Przeszukałem wszystkie możliwe posty, ba! Cały internet jeśli nieskutecznie szukałem i coś mi umknęło to z góry przepraszam. Otóż jak już wspomniałem mój świeży nabytek po dłuższej trasie odmówił posłuszeństwa i utknął daleeekooo od domu… Pedał sprzęgła został w podłodze i po odciągnięciu go z powrotem niestety biegi nadal nie wskakują. Pompka suchutka, więc zgodnie z tutejszą lekturą obstawiam wysprzęglik.. Chcę stanąć przed wyzwaniem i wymienić go samodzielnie z ewentualną pomocą szwagra jednak, aby to zrobić muszę Roverka przytargać jakoś na garaż i tu pytanie do Was. Dolałem odrobinę płynu i za cholerę nie mogę zlokalizować odpowietrznika. Jest może umiejscowiony podobnie jak w CDT? Jeśli tak to, co muszę wywalić? Podstawę akumulatora czy obudowę filtra powietrza? Pytam, bo nie mam tu zbytnio warunków i narzędzi do szukania w ciemno więc wolałbym się skupić na konkretnych elementach…
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 25, 2016 22:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
A ta obudowa jest jakoś przykręcona np od spodu? Bo stoję właśnie z latarką i zaglądam ale prócz cybanta z tego elastycznego dolotu chyba nic nie widzę..
jest na wcisk na dwóch gumowych kołkach ale najpierw odkręć wąż co idzie do przepustnicy. Trzeba mocno szarpnac w górę ale najpierw wyjąc filtr i tylko tą dolna czesc obudowy szarpać
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
DrummerBoy, tak awaryjnie żeby dojechać do domu do po uzupełnieniu płynu w zbiorniczku pompki pewnie biegi zaczną wskakiwać nawet bez dokładnego odpowietrzania. Dolej płynu, podpompuj pompką parę razy może się uda... Do domu może w ten sposób dojedziesz bez rozbierania wozu na trasie.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum