Jako ze chce zaoszczedzic pare groszy a lozysko mi buczy strasznie to zastanawiam sie czy jest sens kupic uzywane lozysko z piasta http://allegro.pl/item840...sko_tarcze.html
ktos mi mowil ze mozna wybic stare lozysko i kupic nowe z hondy za 50 zl
ale czy bedzie wszystko ok
_________________ Roverek 200 1,4 98r
Ostatnio zmieniony przez Brt Sro Gru 09, 2009 18:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
powinno byc, ostatnio mi mechanik o tym gadal, ze zawieszenie dobre w roverkach tych, bo mozna z hondy brac czesci.... poszperaj za wymiarami lozysk tu i tu i jak cos, to bym sie nie zastanawial (pod warunkiem, ze to faktycznie tylko lozysko huczy)
Jak już wybijesz to może dopasujesz łożysko nawymiar w sklepie z łożyskami. Rzadko kupuje łożyska z katalogów w sklepach motoryzacyjnych - są duuużo droższe niż w zwykłym z łożyskami.
Używki bałbym się z 2 względów - 1) nie wiadomo czy nie huczało już u dawcy, 2) jeżeli było źle przechowywane to mogło w środku zardzewieć miejscami - choć to akurat mniej prawdopodobne.
łożysko to jedna z tych części które nalezy kupować nowe O dziwo jeżeli się nie mylę to nie występuje na liście częśći zabronionych do wtórbnego użytku i sprzedaży przez Stacje Demontażu Pojazdów.
Da się wybić łożysko ale trzeba uważać bo można to łatwo zepsuć.... najlepiej, żeby to zrobił ktoś kto już sie wcześniej tym zajmował....
Gorzej bedzie jak zacznie Ci buczeć znowu z powodu luzów...wtedy wydasz ponad 400 na strone za piastę z łożyskiem:) do 214 dużo jest takich części co pasują od Civica VI gen... ale wiem że nie opłaca się robić zamian...
o ile mi wiadomo, to łożysk z tyłu się nie wymienia, bo bieżnia zewnętrzna jest jednocześnie piastą, więc jesli już kupować używkę, to sprawną z cicho pracującym łożyskiem
Może nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale nie kupowałbym łożyska używanego, prawdopodobieństwo ponownej wymiany jest zbyt duże. To nie jest część na której warto oszczędzać. Nie wiem dokładnie tylko słyszałem - nie sprawdzona informacja, może ktoś to potwierdzi - zużycie łożyska przewiduje się na 100 000 km. Nie ryzykował bym, bo koszty wymiany ponownej mogą być większe niż za pierwszym razem.
Może nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale nie kupowałbym łożyska używanego, prawdopodobieństwo ponownej wymiany jest zbyt duże. To nie jest część na której warto oszczędzać. Nie wiem dokładnie tylko słyszałem - nie sprawdzona informacja, może ktoś to potwierdzi - zużycie łożyska przewiduje się na 100 000 km. Nie ryzykował bym, bo koszty wymiany ponownej mogą być większe niż za pierwszym razem.
zgodzę się w 100%, właśnie jestem po wymianie łożysk. Nie ma co kombinować etc...
ale z drugiej strony jak kto lubi, ja swoje używki umieściłem w dziale sprzedam
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 22:37
Brt napisał/a:
o ile mi wiadomo, to łożysk z tyłu się nie wymienia, bo bieżnia zewnętrzna jest jednocześnie piastą
Jest dokladnie tak, jak pisał Brt,
Oryginalne łożyska są strasznie drogie, przed wakacjami kupowałem na allegro u jednego gościa łożysko z piastą za ponad 100zł taniej, łożysko nowe, świetnie się spisuje. Jak powołasz się na klub, lub moją rozmowę z Jerzym Kaczmarkiem to jakiś rabat powinien się wymyśleć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum