zauważyłem ze ciężko chodzą mi pedały w moim R potwierdził to nawet mój kumpel który posiada R200 SDI co możne być przyczyna i czy u was tez tak ciężko chodzą??;/
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 07, 2010 00:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 23:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Kielce
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 08:27
aiwer napisał/a:
Pierwsze co przyszło mi na myśl to żeby zmienić przerzutkę
Ja tak zawsze robię
A tak jeśli chodzi o samochód, to mówisz to w porównaniu z czymś, czy po prostu subiektywne odczucie?
Jak się przesiadłem z Fabki w benzynce, do mojego to też ni się wydawało, że chodzą ciężko, ale na przykład w C5 muszę wciskać z podobną siłą, więc uważam, że wszystko jest git, a w Skodzie chodziły za lekko
w miarę ciężko chodził pedał gazu ale możne moja wrażliwość jest spowodowana tym ze w Golfie 3 sdi którego posiadałem chodziły bardzo lekko oraz dużo jeździłem Punciakiem w benzynie a tam to już w ogóle strach przyciskać pedał bo tak lekko chodzą ... już mi specjalnie nie przeszkadzają bo R25 sam w sobie rekompensuje mi ta maleńka wadę
co do nasmarowania linki to o ile się orientuje to w silnikach 2.0 iDT nie ma linki gazu bo pompa nie jest sterowana "manualnie"
U mnie dość ciężko chodzą też, ale nie uważam tego za wadę.
Hamulec chodzi dość lekko, a sprzęgło i gaz trochę ciężej, ale sprzęgło ładnie łapie wtedy kiedy trzeba, a uroki ciężko chodzącego gazu są ogromne
W trasie po prostu noga się opiera na tym gazie i jest super wygodnie, a jak jeżdżę czasem Fordem Fusion 1.6 TDCi to tam za lekko te pedały chodzą, ciężej je wyczuć i noga drętwieje, bo ciągle musisz ją trzymać, zamiast oprzeć na gazie.
Posiadam Roverka 220SDi i u mnie także ciężko chodzą pedały gazu i sprzęgła. Chciałbym to jakoś wyeliminować ale nie wiem czy się da. Poza tym sprzęgło bardzo dziwnie bierze bo dopiero pod koniec i przy zmianie biegów zawsze odczuwalne jest szarpnięcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum