Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 12:17 [R75] Klimatyzacja. Jak uszczelnić układ
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, mój problem polega na minimalnym ubytku czynnika po wymianie chłodnicy klimatyzacji. Ubytek rzędu połowy pojemności w okresie od września ubiegłego roku do dzisiaj.
Czy jest jakaś mozliwość uszczelnienia ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 12:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musisz znaleźć miejsce ubytku .... nie ma innego wyjścia. U mnie po prostu dwie rurki miały minimalne nieszczelności, ale to wystarczyło, żeby czynnik "zwiał" ... możliwe jeszcze, że przy wymianie chłodnicy (skraplacza) gdzieś uszkodziłeś oringi uszczelniające. A chłodnicę kupowałeś nową
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 12:33
Zielony płyn już mam wpuszczony także będę obserwował . W zasadzie skraplacz był tylko wyciagany ( wymieniany był wentylator i chłodnica wodna_ brak innej mozliwości wymiany_trzeba było odkręcić skraplacz) i spowrotem założony. Dlatego podejrzewam ubytek w tym miejscu.
greg1160, na pewno masz racje, jeśli przed wymontowaniem skraplacza układ był szczelny to ubytek będzie przez oringi na złączkach.
Wymień na nowe,przed montażem dobrze jest posmarować je olejem do klimatyzacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum