dzisiaj jak wracałem do domu, stojąc na światłach zobaczyłem że trochę mi się dymi spod maski. Zjechałem na pobliski parking, maska w górę i patrze że płyn chłodniczy się leje na alternator okazało się, że urwała się obejma która trzymała cienki wężyk który łączy gruby wąż od chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego i wężyk ten spadł na rolkę od alternatora a on ten wężyk przetarł i zrobiła się dziurka... zakleiłem obficie czarną taśmą (chyba pattex nie pamiętam dokładnie) ale po dojechaniu do domu okazało się że nie zdaje ona egzaminu i dalej woda tamtędy wycieka. Ma ktoś pomysł jak i czym ewentualnie naprawić ten wężyk?
Pozdrawiam
Edit: Na zdjęciu jest pokazane miejsce w którym zrobiła się dziura, akurat na zgięciu niestety. Jak ktoś ma jakieś pomysły jak to naprawić to piszcie!!
Chciałbym zaznaczyć, że zdjęcie nie jest moje tylko znalezione w internecie.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 18:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
albo robisz homemade reparation czyli kawalek rurki metalowej? Moze byc miedz dostepna w sklepach budowlanych i dwie obejmy. Ciach waz na pol, rurke pomiedzy i na obejmy zlapac.
Koszt okolo 5zł i swiety spokoj
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jak obetnie w dobrej odległości to nie ma problemu
A jednak najlepiej chyba by kupic waz fi12 czy to tam jest fi 16 od gazownikow (oni takie na bank maja) i miec nowke funkiel! Mysle, ze koszt porownywalny z tym wezem ze szrotu!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
a na jaki klej to przykleił? tam jest przecież wysoka temperatura i ciśnienie. Najgorsze jest to, że ta dziurka jest na wewnętrznym zgięciu i raczej trudno będzie to łatać łatką.
Ostatnio zmieniony przez Szczygus Czw Kwi 08, 2010 09:50, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo proste
Wchodzisz na allegro kupujesz używany wąż za 40zł
...i nowy uchwyt aby sytuacja się za chwilę nie powtórzyła
faecd napisał/a:
albo robisz homemade reparation czyli kawalek rurki metalowej? Moze byc miedz dostepna w sklepach budowlanych i dwie obejmy. Ciach waz na pol, rurke pomiedzy i na obejmy zlapac.
Raczej nie montowałbym miedzianych elementów do układu chłodzenia w którym znajduje się sporo aluminium. Może jakaś rurka z PCW?
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum