Witam!! Potrzebuje pomocy.. chciałem troche podrasowac nie duzym kosztem moje cacuszko:) nie wiem od czego zacząc.. co na poczatek mozecie mi doradzic nic ciekawego nie znalazlem w sieci dopóki nie trafiłem na ta stronke.. Mój Roverek 600 1,8is 99r seryjny .. A i pytanie jeszce gdzie tam jest Filtr pyłkowy?
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Maj 18, 2010 20:50, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 18:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Filtra R600 nie miał, ale na stronie jest opis jak samemu sobie go zrobić Napisz co chcesz podrasować - wizualnie czy technicznie (zawieszenie, silnik...)
[ Dodano: Czw Maj 13, 2010 20:15 ]
... i proponuję skorzystać z szukajki -> dział tuning -> R600
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 19:20
Moderator thef informuje
kamkac7506! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
chce podciagnac go troche na mocy najbardziej zalezy mi "zeby szedł od dołu" ... slyszałem ze pare koników mozna jeszce wyciagnac z tego japońskiego silnicza... porsze o pomoc od czego mam zaczac
[ Dodano: Nie Maj 16, 2010 18:46 ]
POMÓZCIEEEE LUDZIE
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 20:49
kamkac7506 napisał/a:
czemu tak komplikujecie ludziom zycie? myslałem ze to jest normalne forum a to widze ze jakies formalne rozmowy z zasadami jakimis
Po to są zasady żeby ich przestrzegać. Chodzi o to, żeby zainteresowani takimi tematami mogli je odszukać po modelu auta, silnika czy w odpowiednim dziale. Przenoszę ten temat do tuningu, skoro chcesz rozmawiać o polepszaniu osiągów. Proszę jednak zapoznać się z zasadami forum i kącików, a wszystko stanie się łatwiejsze.
Napisali Ci już rok temu, ze niskim kosztem nic nie zrobisz, a przez rok ceny modyfikacji raczej się nie zmieniły więc o co Ci chodzi? Lepiej poszukać mocniejszego auta bo aby zrobić coś sensownego z wolnossącej benzyny trzeba włożyć dość sporo kasy...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
to forum na poziomie i z zasadami, kolego kamkac7506, jeśli zależy ci na podniesieniu mocy nie wielkim kosztem, to faktycznie lepiej nic nie robić, możesz pomyśleć o przebudowie układu wydechowego co powinno podnieść nieznacznie moment, mam na myśli wywalenie katalizatora i tłumika środkowego, oraz zwiększenie pojemności układu zakładając rury ok 2,5' cala na całej długości aż do końcowego tłumika, montaż kolektora wydechowego 4-2-1, taka modyfikacja powinna już podnieś moment, ale nie będzie to jakaś ogromna różnica, jednak odczuwalna, nie da się wykluczyć, że będzie nieco głośniej podczas jazdy a na pewno będzie . Do tego jeszcze można by się zastanowić nad modyfikacją układu dolotowego, bo odetkany układ wydechowy szybciej się opróżnia ze spalin przez co silnik trzeba "dopowietrzyć", żeby się nie dławił , tutaj można pomyśleć o montażu stożka, powerury i doprowadzeniu do niej strumienia zimnego powietrza, najlepiej prosto spod atrapy, tak żeby nigdy go nie brakowało silnikowi, po tym wszystkim powinno się odczuć już lekkiego kopa podczas jazdy a spalanie powinno zostać na tym samym poziomie. To takie najprostsze zabiegi i modyfikacje.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 94 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 00:57
najlepiej sam powinieneś określić co oznacza sformułowanie" MAŁYM KOSZTEM"- bo to naprawdę może być różnie interpretowane- jaką kwotą dysponujesz- jeżeli nie masz w kieszeni 2 tys. no to lepiej z tematem nie ruszaj
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum