Wysłany: Wto Cze 15, 2010 20:39 [Mg ZR +105] Stukot w kole
Witam.
Mój problem zaczął się jakiś czas temu gdy podczas jazdy usłyszałem przerażliwy, dość głośny zgrzyt dochodzący z przednich kół, pojawiał się on już przy lekkim skręcie kierownicy natomiast przy prostym ustawieniu cichł. Tak działo mi się co jakiś czas, dlatego pojechałem sprawdzić klocki itp. i nic nie znalazłem.
Ostatnio jednak zaczęło mi coś jeszcze dodatkowo stukać,a mianowicie podczas zmiany biedu 1-2, 2-3 występuje jedno stuknięcie tak jakby na osi. Poza tym stukot występuje podczas gdy puszczam pedał gazu oraz podczas jazdy na luzie.
Stukot wcześniej pojawiał się i znikał, teraz natomiast mam już to bicie prawie cały czas we wskazanych wcześniej momentach no i do tego czasami ten zgrzyt.
To tak po krótce, jakby ktoś miał dodatkowe pytania to odpowiem.
Może ktoś z Was z się z czymś podobnym spotkał ewentualnie prosiłbym polecić mi jakiegoś pewnego mechanika do którego mógłbym podjechać w Warszawie.
Z góry bardzo dziękuje
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 15, 2010 20:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie mam.
Najlepsze jest to że dzisiaj już wszystko było ok. Tzn zero stukania, czasem tylko coś zazgrzytało przy skręcie.
Jeżeli to łożysko to tak by zanikało??
Byłem u mechanika i sprawdziliśmy na podnośniku, koła idealnie - wszystko oki.
Oczywiście przy mechaniku nic nie stukało .
Jednak zauważyłem że teraz co jakiś czas występuje takie zgrzytliwe huczenie, co bardziej naprowadza mnie na łożysko.
Z przegubem musze podjechac na plac bo tak jak skrecam to nie stuka.
co jakiś czas występuje takie zgrzytliwe huczenie, co bardziej naprowadza mnie na łożysko.
Ja jakiś czas temu też nie byłem pewien czy łożysko mi się sypie...ciężko było wyczuć.
Założyłem szerokie niskoprofilowe alufelgi (prawie wystawały za błotniki ), zrobiłem 200km i byłem pewien że to łożyska. Na większych kołach zawsze wyjdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum