Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 18:22 [R620] Problem z odpalaniem jak jest zimny
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
mam rovera 620 sdi 99r i broblem z odpalaniem gdy auto postoi np przez noc . na codzien auto jest garażowane i wtedy jest troche lepiej ale gdy postoi przez noc na dworze problem sie nasila .poradzicie cos dzieki i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 22, 2011 23:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 18:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W pierwszej kolejności trzeba sprawdzić:
- zawór zwrotny w "gruszcze". Całkiem możliwe, że nie trzyma i paliwo się cofa do zbiornika
- kąt wtrysku
- świece żarowe.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
dołączę się do tematu.. Mój odpala zawsze, natomiast jak jest zimny to po odpaleniu po ok. dwóch sekundach spadają na chwilkę obroty bardzo nisko, a raz na kilkanaście razy przy tym nawet zgaśnie. Za drugim odpaleniem już jest gites.
Jak sprawdzić tą gruszkę, bo intuicyjnie coś mi mówi, że to problem z dochodzeniem paliwa?
Przed pierwszym odpaleniem, podpompuj gruszką paliwo do momentu, kiedy gruszka stanie się twarda. Jeżeli objawy ustąpią to znak, że grucha do wymiany. Drugi sposób polega na wymontowaniu gruchy, zalaniu jej paliwem i obserwowanie, czy paliwo nie wycieka od strony zaworu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum