Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Wczoraj po tym jak zgasł mi samochód podczas ruszania w śniegu, bez zastanawiania się wyłączyłem zapłon a następnie przekręciłem kluczyk ponownie od razu odpalając silnik, no i po tym zabiegu przestał mi się włączać komunikat "GLOW PLUG ON".
Silnik odpala, ale zastanawiam się jak długo tak będzie, w sumie zima dopiero przed nami a auto stoi niestety pod chmurką i jak będą jeszcze większe mrozy to nie wiem czy nie będzie problemu z odpalaniem. Nie mam pojęcia czy świece żarowe się odpalają czy nie, silnik zapala w miarę żwawo jak na -8°C, ale tak jak pisałem nie wiem jak długo tak będzie.
Co z tym fantem można zrobić?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 09:43, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 08:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Silnik w sumie nie był rozgrzany. Odpaliłem chwilę pochodził i gdy ruszałem w śniegu przy włączonym TC zgasł mi silnik, więc wyłączyłem zapłon i odpaliłem od razu ponownie bez odczekania aż GLOW PLUG ON zgaśnie, wyłączyłem TC i ruszyłem bez problemu w grząskim śniegu.
apples napisał/a:
Na początek zrób test wskaźników
Ja mam wyświetlacz zamiast kontrolek i zawsze wyświetlał się napis zaraz po przekręceniu kluczyka w pozycję II, a teraz nie wyświetla się, inne komunikaty działają, np. TC gdy wyłaczę, czujnik drzwi itp. a GLOW PLUG ON się nie wyświetla
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
przy przekrecaniu kluczyka na pozycje II zawsze powinien choc na moment mignac ten komunikat
w moim przypadku nie pojawial sie ten komunikat jak mialem zepsyty przekaznik swiec zarowych w podszybiu czyli nie grzaly swiece co mnie jednak dziwilo bo auto musialo dluzej pokrecic ale odpalalo nawet tak do -20C bez swiec;]
_________________ Był R75 CDT 2.0 2001r. automat sedan, jest R75 Tourer CDT 2.0 , 2001r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum