Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 20:21 [R200] Gdzie są wszystkie punkty masy?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam. Chciałem posprawdzać sobie wszystkie punkty masy i ewentualnie pociągnąć jakąś jedną dodatkową grubszym kablem, gdyż zauważam straszne spadki napięcia np przy otwieraniu/zamykaniu szyby, czy załączaniu wycieraczek (widać po światłach). Chcę sprawdzić, czy masa gdzieś nie jest urwana, oraz czy nie są zaśniedziałe styki. Ile jest tych punktów i gdzie są dokładnie?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lut 09, 2011 11:36
Tak, ale jak do tego dodam, że po wypięciu radia wariuje elektryka w całym aucie w tym zegary, centralny i oświetlenie to daje do myślenia... Masa jest brana przez antenę z radia, to wiem na pewno, bo po jego podłączeniu wszystko się uspokaja, ale powód nie jest mi znany, gdzieś musi być coś urwane. Wiązka sprawdzona, bezpieczniki też. Stąd pytanie o wszystkie punkty masy w tym aucie. Pomyślałem też, że podłączenie dodatkowej masy może rozwiązać większość problemów z elektryką w aucie.
[ Dodano: Sro Lut 09, 2011 11:36 ]
To co idzie od baterii do przedniego pasa sprawdziłem, od tego jeszcze dochodziło do lampy i do komputera, odkręciłem i przetarłem styki papierem ściernym bo było trochę zaśniedziałe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum