Wysłany: Czw Mar 31, 2011 14:48 [R820]dusi sie i gasnie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
witam kilka miesięcy temu kupiłem 820, do tej pory przejechałem nim ok 4tys. km i nic się nie działo aż kilka dni temu w trakcie jazdy w korku zaczęło go dusić i zgasł, próbowałem go kilka krotnie odpalić, kręcił bez problemu ale nie mógł zaskoczyć jak mi się w końcu udało przegazowałem go i bez problemu wchodził na cały zakres obrotów ale gdy spróbowałem ruszyć znowu zaczął szarpać i zgasł. wiec zepchałem go na pobliski parking. postał jakieś 5 minut i dopalił bez problemu i chodził na wolnych obrotach przez jakiś czas, nic mu się nie działo więc kontrolnie zrobiłem kilka kółek na parkingu i pojechałem dalej, niestety nie ujechałem nawet 500m i zabawa się powtórzyła:/ no i znowu pchanie (ale te 1400kg się źle pcha).
wróciłem po niego na następny dzień i odpalił od kopa udało mi się dojechać do kumpla jakieś 1,5 km bez problemu a jak chciałem potem wracać do domu to nie wyjechałem nawet z parkingu:/
poproszę o rady co może być przyczyną bo w sobotę mam z kumplem przy nim grzebać ale nie bardzo mam pojecie od czego zacząć.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 14:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
gdyby to byla seria K, to bez wahania zmienilbym kolejnosc na czujnik polozenia walu, cewka ..
ale to seria T i tu zadko slychac o padajacym czujniku, ktory jest nawet chyba innej budowy
tak czy inaczej ktorys element traci parametry zaleznie od temp, i moze to byc wlasnie cewka lub czujnik PWK
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
dzięki wielkie za rady okazało się że nie łączył czujnik położenia walu.
przy naprawie odkryłem że mam urwaną poduszkę skrzyni biegów i pojawia sie problem bo nigdzie nie mogę jej dostać, wiec jak by ktoś słyszał gdzie można kupić to bardzo proszę o kontakt.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum