Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 12:18 [R200 1.8 VVC] Ile wentylatorów chłodnicy w wersji z klimaty
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Mam pytanie do właścicieli Roverów 200 z silnikiem 1,8 VVC z klimatyzacją.
Ile macie wentylatorów? jeden na chłodnicy wody a drugi na chłodnicy klimy czy tylko jeden na chłodnicy wody?
W tym momencie mam podłączone tak, że jak włączę klimatyzację to mi się włącza wentylator od wody. Nie wiem czy tak jest poprawnie (czy tak może być) czy coś cudować zmieniać?
_________________ Pozdrawiam Kozik
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 12:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mialem ci odpowiedziec ktory sie wlacza , tym czasam moj rover chyba o tym pomyslal i zrobil mi psikusa, bo po odpaleniu zimnego samochodu, obydwa wiatraki zalaczaja mi sie po 3-5sek
Jeszcze przed tyg normalnie sie zalaczaly, po tym jak sie nagrzal.
Tak w temacie nawiazujac moze ktos wie co jest przyczyna, zapewne jakis czujnik...
Dodam ze wskazowka temp dziala ok powoli sie unosi do polowy skali w ok 10min od czasu odpalenia silnika
Ehh te rovery...
hmm wydaje mi się, że prawidłowo to jest że ten wentylator od strony silnika jest do silnika a ten od strony zderzaka to do klimy, ale w zasadzie już sam nie wiem, tak miałem przy moim 1.4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum