Siemanko.
Zostałem postawiony przed faktem, iż muszę nabyć drukarkę, gdyż mój http://forum.roverki.eu/p...newtopic&f=16HP odmawia współpracy z Vistą. W sprawie drukarek niewiele wiem, zupełnie się tym nie interesuję, więc proszę Was o pomoc, może ktoś wie więcej niż ja.
Chcę przeznaczyć 350-400 zł.
Drukarka do użytku domowego, normalnego, nie masowego drukowania.
Jak najbardziej kolorowa wchodzi w grę.
Kompatybilna z Windows Vista oraz 7.
Potrzebuję pomocy w kwestii tuszy i zamienników (cena/jakość ), mam kilka typów.
Wspomóżcie proszę, może ktoś z Was korzysta w poniższych modeli. Dzięki z góry.
Sprzet z allegro jest w tych kwotach o ktorych mowisz a to ostatnie modele ktore nie sa robione na od...sie.
Jesli chodzi o wielofunkcyjne atramentowki budzetowe to nie polecam bo wiecej z nimi klopotu a tusze producenci zazwyczaj daja rozruchowe. Przy zakupie nowych moze (niekiedy nawet zamiennikow) moze sie okazac ze lepiej kupic nowa drukarke niz kupowac komplet tuszy...
Z tych ktore wymieniles nie moge polecic zadnej ale radze zwrocic uwage na dlugosc gwarancji i czy serwis danego sprzetu masz kolo siebie -> czesto zdarza sie ze serwis jest na zasadzie wyslacz kurierem a po powrocie drukarki maja adnotacje ze uszkodzenie jest mechaniczne z winy uzytkownika i tym samym mamy po sprzecie.
Tutaj polecam modele HP LaserJet 2200/2300 (z ewentualnymi dodatkami - duplex, dodatkowy podajnik, karta sieciowa, wieksza ilosc ramu).
Stary typ drukarki i nie wiem jak bedzie z windows 7 działał, może są jakieś uaktualnienia sterowników ale to antyk.
Do użyktu domowego jednak czasem kolor sie przydaje wiec jednak wybrałbym kolorową
orson napisał/a:
Tusz trzeba "przepalac" 2-3 razy w tygodniu zeby nie zasechl (typ i prodycet nie ma znaczenia).
Może było tak 15 lat temu, teraz wystrczy raz na 2 tyg wydrukowć strone testową i nie bedzie problemu.
Z modeli które wskałazałeś to Canon i Epson odpada, oba Brothery sa na te same tusz LC985, są to tego zamienniki ok 10 zł za kolor. Na allegro sa pewnie też tańsze zamienniki ale różnie z nimi może byc. Jesli zdecydujesz sie na zamienniki polecam jakieś markowe np Black Point, Uni1, producenci obu tych marek dają gwarnacje na tusz jak i na druakrkę. To ważne bo lipny tusz może zapchać głowicę, a wymianą głowicy kosztuje tyle co nowa drukarka.
Wybór, który Brother nalży do Ciebie w zależności od funkcji które bedziesz potrzebował i ceny, koszty eksploatacji są takie same w obu modelach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum