Wysłany: Sob Gru 17, 2011 15:09 [r.200 2.0 SD 86KM 97r] Temperatura silnika
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Problem polega na tym zaczynając od zimnego silnika a kończąc na rozgrzanym wskazówka ani nie drgnie z pozycji 0 po zgaszeniu silnika i włączeniu zapłonu wskazówka się ustawia po ponownym odpaleniu znowu punkt 0. Próbowałem wyciągnąć kostkę wetylator załancza gdy zrobię zwarcie na pinach i zapalonym zapłonie wskazówka ani nie drgnie co jest przyczyną jeżeli pokazuje na rozgrzanym silniku ale tylko na włączonym zapłonie a na pozostałych metodach nie???
_________________ Łukasz
Ostatnio zmieniony przez lukasz18 Nie Sty 22, 2012 12:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 15:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jak Adrian napisał, na tym kolanku co idzie od bloku silnika masz na gorze czujnik 2 Pinowy do jest dla ECU a pod kolankiem jest 1 Pinowy kabel czarny cieki co idzie do czujnika na deskę
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
[ Dodano: Nie Sty 22, 2012 12:15 ]
pytanie odnośnie termostatu czy to normalne ze gdy go wymontowałem i wstrząsałem nim coś gruchało ale nic nie wyleciało z niego. Wsadzając go do wrządku niby się otworzył ale nie wiem czy do końca. Powinien gruchać czy też nie???
filmiki to oglądałem ale mój jest w czarnej obudowie ale też nie wymieniałem go od czzasu zakupu czyli 3 lata
[ Dodano: Nie Sty 22, 2012 17:29 ]
pewnie jego żywotność się kończy
[ Dodano: Nie Sty 22, 2012 17:41 ]
Mam też pytanie odnośnie grzania we wnątrz auta caly układ przeczyściłem. Fakt było pełno syfu po zlożeniu wszystkiego węże idace do nagrzewnicy aż pażyły jak je dotykalem ale z kratek nie leciało gorące powietrze, leciało tak troche więcej jak letnie.
Zbiorniczek wyrównawczy powinien puszczac powietrze czy też powinien trzymać bo u mnie syczy z niego???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum