Wysłany: Pon Sty 30, 2012 20:31 [Rover 416] cieknąca miska i płyn do spryskiwaczy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam!
No krew człowieka chce zalać.. Pierwsze auto, a zamiast dawać radość to irytuje..
W temacie o moim aucie można wyczytać że kapie mi olej.. położyłem się pod nim i zobaczyłem że miska olejowa jest mokra i wydech w sumie też.. co z tym zrobić? Jeździć do wymiany oleju (1000km)?
Druga sprawa wlałem płyn do spryskiwaczy wczoraj, bo nic nie było i podejrzanie dużo weszło, bo cała bańka 5l.. ale ok wszystko działa, aż poszedłem dzisiaj do auta zdrapać niemieckie naklejki z szyb i nabłyszczaczem wszystko potraktować i wychodzę od strony pasażera i niebieska kałuża. Patrzę i dość mocno kapie płyn. Co z tym zrobić? Jak się za to zabrać?
Trzecia sprawa o której właśnie sobie przypomniałem to nie domykająca się mniejsza cześć oparcia tylnej kanapy. Guzik nie odskoczył, a próbowałem ten mechanizm odblokować i nie dałem rady. Jakieś pomysły?
Z góry dziękuje!!
Macie jakieś sugestie co jeszcze sprawdzić?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 20:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Patrzę i dość mocno kapie płyn. Co z tym zrobić? Jak się za to zabrać?
Skrec kola w lewo, odepnij plastikowe nadkole i zobacz czy widzisz nieszczelnosc, jak nie to zdjecie przedniego zderzaka i szukanie.m oze pompka nie do konca wkrecona lub cos. zbiorniki w razie co sa na allegro
Haczyk94 napisał/a:
Guzik nie odskoczył, a próbowałem ten mechanizm odblokować i nie dałem rady. Jakieś pomysły?
Chyba bedzie ciezko bo pewnie jakas sprezynka lub cos wyskoczylo w srodku a rozebrac to to chyba nie bedzie tak latwo
Haczyk94 napisał/a:
Macie jakieś sugestie co jeszcze sprawdzić?
Sprawdzaj na biezaco poziom plynu chlodniczego i temp silnika
W temacie o moim aucie można wyczytać że kapie mi olej.. położyłem się pod nim i zobaczyłem że miska olejowa jest mokra i wydech w sumie też.. co z tym zrobić? Jeździć do wymiany oleju (1000km)?
Musisz zlokalizować czy olej ucieka przez dziurkę w misce, czy przez uszczelkę. Co z tym zrobić Najlepiej jak najszybciej uszczelnić wyciek.
Haczyk94 napisał/a:
Co z tym zrobić? Jak się za to zabrać?
Możliwe, że masz pęknięty zbiorniczek. A żeby dostać się do zbiorniczka musisz zdemontować przedni zderzak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum