Wysłany: Nie Sie 12, 2012 22:41 [R75] kontrolka hamulców, abs i układu kontroli trakcji
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
jak w tytule topika, tydzień temu zapaliła mi się kontrolka zużycia okładzin klocków hamulcowych (żółta). Dziś doszły do niej dwie kolejne: abs-u i układu kontroli trakcji. Jutro jestem zapisany do warsztatu na zrobienie hamulców, zamierzam wymienić tarcze i klocki.
Czy wyświetlenie tych trzech kontrolek może być spowodowane startymi hamulcami? Póki co auto hamuje bez problemu.
pozdrawiam
_________________ R75, 2.0, V6, 150 KM, benzyna/lpg, automat, 2001r.
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Sie 22, 2012 20:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 22:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dodam jeszcze, że dziś odpalając silnik i jadąc autem nie paliły się już kontrolki: abs i trakcji, tylko ta jedna: hamulców - i podczas hamowania trząsł się pedał hamulca w trakcie gdy go wciskałem podczas wolnej jazdy..
pozdrawiam
_________________ R75, 2.0, V6, 150 KM, benzyna/lpg, automat, 2001r.
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 11:54
amigojwr, mnie to wygląda na wadliwe działanie pierścienia magnetycznego w łożysku na skutek uszkodzenia łożyska lub samego pierścienia.Ale wcześniej sprawdziłbym wtyczkę pompy ABS bo to może być też winna pompa ABS.
Miałem podobnie ale u mnie paliła się zamiast ABS kontrolka hamulca ręcznego powodem było ułamane piny w sterowniku pompy ABS.Na marginesie da się wyciągnąć sam sterownik i wlutować brakujące piny.
Ale zacząłbym od przewodów bo to najłatwiej poprawić
pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum