Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam, jak w temacie
w tej chwili:
-przód 225/45/17
-tył 245/40/17
to są opony na lato. Teraz pytanie jakie mogę założyć opony na zimę ? czy muszą być tego samego rozmiaru ? jakieś rady ? jutro zamierzam zadzwonić do ASO może oni będą wiedzieć.
Zawsze zakładałem opony o rozmiar mniejsze, ale nie wiem jak sprawa wygląda tutaj.
Chciałbym uciec z kupna tych drugich, szerszych gdzie cena bije o pomstę.
Dzieki z góry za rady
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pon Lut 11, 2013 18:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bierzesz instrukcje od swojego auta, szukasz w spisie treści kół/opon i patrzysz jakie rozmiary przewidziane są dla twojego auta przeważnie podanych jest kilka różnych konfiguracji. Jak wszystkie cztery felgi są jednakowej szerokości to ok możesz wsadzić wszystkie 225 ale jeśli felgi na tyle są szersze to pakujesz takie jak przewidział producent z delikatną możliwością odchyłki o jeden rozmiar jeśli chodzi o szerokość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum