Wysłany: Sob Lut 16, 2013 16:58 [214i] problem z tylnim spryskiwaczem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam.Mam problem z tylnim spryskiwaczem.A mianowicie sęk w tym,że pompka działa wężyk nie jest zagięty(niedawno go naprawiłem) ale problem jest w końcówce spryskiwacza... jedna z dwóch dziurek tylko spryskuje szybę:-/ wiecie może jak naprawić ta końcówkę czy jak ją da się rozkręcić bo próbowałem wszystkiego i nie mam pojęcia jak ja odetkać czy cosik.. proszę o jakieś dobre rady.Dzięki i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 16:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie bylo podobnie wystarczy sienka igla i troche cierpliwosci. Zdejmi z ramienia wycieraczki ten plastikowy kapselek i wyczysc obie dysze tępą koncowka igly. w moim r 25 mozna regulowac kont natrysku tych dyszy oddzielnie w taki sposow ze spryskiwana jest cala tylna szyba. Sama koncowa jest oddzielna czescia wiec wystarczy ja pociagnac jest na takim metalowym czpieniu nasadzona wiec nie ma problemu z jej zdjeciem.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 20:45
Albo na myjni solidnie potraktuj to karcherem jak w domu przepchasz igłą, to podnieś klapę, zdejmij tą plastikową osłonę i jak będziesz miał wężyk na wierzchu to po zdjęciu go, przedmuchaj dyszę strzykawką od zewnątrz, a później kilka razy puść płyn na pusto, nawet do butelki żeby ten syf Ci znowu nie zapchał dyszy Warto się trochę pobawić, bo co dzień się tego nie robi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum