Wysłany: Pon Mar 03, 2014 20:13 [R416] Włączający się ABS podczas każdego hamowania
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
Mój mechanik jest bez radny... a mianowicie - Rover ma problem z hamulcami tzn podczas hamowania za każdym razem włącza się ABS... samochód ma wymienione tarcze, klocki, cylinderki z tyłu, porobione pomiary w różnicy hamowania między osiami i kołami i wszystko jest ok. Błąd ABS-u się nie wyświetla...samochód został podłączony pod kompa i on wskazał na sterownik ABS... i tu pytanie spotkał się ktoś z tym ? i czy faktycznie wymaga to wymiany całej pompy+sterownika...?
Ostatnio zmieniony przez Mateusz_V6 Pon Mar 03, 2014 20:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 03, 2014 20:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem dokładnie to samo, wjedź gdzieś na kanał i sprawdź pierścienie na przegubach zewnętrznych. Mi wymiana zajęła ok 2 godzin, na pewno mechanik zrobiłby to szybciej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum