Wysłany: Pią Mar 21, 2014 00:09 [R75] Przerywanie Silnika
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam !Mam problem z moim Roverkiem 75 1.8 16V + GAZ
Gdy jest troche wilgoci na zewnątrz silnik czasem przerywa ustepuje to po nagrzaniu się silnika. Wymieniłem Przewody WN i wycziściłem cewki problem troszkę zmalał lecz od czasu do czasu po odpaleniu samochodu do momentu nagrzania silnika zdarzaja sie pojedyncze szarpinięcia. Co może być przyczyną
_________________ Rover - Klasa sama w Sobie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 21, 2014 00:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jak Dawidd pisze, dodatkowo jak zdejmiesz pokrywkę to psiknij wodą z jakiegoś dyfuzora. U mnie jak tak sprawdzałem to pięknie błyskało, dodam jeszcze ze na benzynie nie było problemu a tylko na gazie. Niestety gaz jest wymagający jeżeli chodzi o układ zapłonowy i trzeba zwracać na to większą uwagę.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
ja miałem taki sam problem, najpierw wymieniłem świece, później kable, a okazało się ze to były cewki. a na dodatek miały najechane tylko 7k km firmy NGK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum