Wysłany: Czw Lut 12, 2015 11:30 [R75] Nietypowy problem z elektryką
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Dzień dobry
Mam nietypowy problem z R75 otóż wczoraj gdy odstawiłem samochód do garażu wszystko było ok (przed odstawieniem), natomiast dziś zauważyłem że świeci się licznik i chodzi radio, wariowały też wycieraczki ale gdy odpiąłem akumulator to ustąpiło, dodam że samochód jeździ normalnie tylko po przekręceniu kluczyka na zero licznik i elektryka w samochodzie wciąż działa.
Jeszcze jedna rzecz która jest od dłuższego czasu, gdy wyłączę radio to słychać dziwny świst w samochodzie, po włączeniu to ustępuje.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 12, 2015 11:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź czy BCU nie jest zalany wodą. O ile się nie myle jest za schowkiem pasażera. Sprawdź czy nie ma tam wody/wilgoci. Odpływy w podszybiu masz drożne?
mam pytanie jeszcze jak udrożnić kanały odpływowe?
Druga sprawa może też istotna wczoraj zaświeciła mi się kontrolka ABS (w czasie boksowania kół) gdy wyjeżdżałem z domu, później zgasła i ABS działał normalnie mogła by się woda dostać?
Teraz znowu wycieraczki się zaczęły włączać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum