co myślicie o takim rozwiązaniu, ktoś używa, ma z tym jakieś doświadczenie ?
nie mam czujników cofania i zastanawiam się czy dokładać czujniki czy może próbować taka kamerkę zamontować, kluczowe wydaje się aby automatyczne w telefonie uruchamiała apka od kamerki po wrzuceniu wstecznego, niby tak jest
Cytat:
Kamerkę podłączamy pod żarówkę biegu wstecznego, system automatycznie się załączy po wrzuceniu biegu wstecznego ( nie trzeba nic przełączać na telefonie, obraz z kamery będzie miał pierwszeństwo i wyświetli się automatycznie).
pytane czy najpierw nie trzeba ręczne włączyć aplikacje, takie rozwiązanie byłoby słabe
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 14, 2015 16:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no temat ciekawy, sam bym to wsadził. Pewnie to działa tak ze aplikacje trzeba zainstalować na telefonie, sparować urządzenia i później aplikacja cały czas działa w tle. Po wrzuceniu wstecznego obraz sie automatycznie pojawi.
A nie lepiej zadzwonić do sklepu i dopytać o szczegóły? Ja własnie kończę stacje sterująca z tabletu do auta - jak będzie gotowa to tez jakąś kamere będę montował i nie ukrywam ze ta jest ciekawa propozycja ze względu na automatyczne wlaczanie
[ Dodano: Wto Wrz 15, 2015 15:51 ]
tylko ciekawe jak ona widzi w nocy, czy same światła wsteczne jej wystarcza bo swojego podświetlania widać nie ma
Ja tam się na tabletkach nie znam, kiedyś owszem relanium i te sprawy ... nie mam ani jednego urządzenia z androidem i styczności nie miałem, nie czaje jakie to ma możliwości.
Korci mnie żeby sobie na probe jakieś 8-9'' do domu qpic i zobaczyć jakie ten system ma możliwości.
Według mnie gadżet i tylko gadżet bo mało praktyczny.
Chyba że telefon trzymasz cały czas na szybie bo w przeciwnym wypadku wyciagać go co kawałek to porażka.
Sam używam kamery ale podłączonej pod stację ale to całkiem inna bajka
A jeżeli ktoś nie ma stacji to są często z monitorami lub możliwością podłączenia do GPS.
Punx, do tej pory tez mało używałem tableta, a moja wiedza o nim kończyła sie na otwarciu strony w google, nie umiałem nawet skrótu na pulpit zrobić - ale równoległy temat o tablecie jako jednostce sterującej zmusił mnie do wczytania sie w temat i tak w ciągu kilku dni trochę sie nauczyłem i śmiało mogę polecić.
Tez jestem zdania jak osarro, jeśli miałbym wyciągać telefon/tablet żeby na niego patrzeć podczas cofania to było by to bez sensu, ale jeśli tablet będzie wmontowany na stale, to czemu nie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum