Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Sprawa wygl?da tak:
Co jaki? czas jak mocno pada?o moja deska zamienia?a si? w choink? i wyskakiwa? pakiet ABS, samochód posta? chwil? i by?o po problemie jak by?o sucho te? by?o ok, dodam ?e nawet z zapalon? choink? - ABS dzia?a? prawid?owo.
Stwierdzi?em a co tam zobacz? o co chodzi...dawaj do kompa kasowanie b??dów krótka jazda i wyskakuje b??d- prawy przedni czujnik, podejrzewa?em ?e to on bo wjecha?em kiedy? w ka?u?? skr?caj?c i si? zapali?o wszystko.
Kupi?em nowy czujnik, stary by? tak wro?ni?ty ?e posz?o wiert?o i dwa ?rubokr?ty...ale wyd?uba?em oczy?ci?em gniazdo zamontowa?em nowy i gitara..mhmm jasneeee.
Jad? sobie delikatnie hamuj? i zaczyna odbija? ABS ale ?lisko nie jest, wi?c p?yn?c do brzegu problem jest taki,
Gówno ci?gle odbija jak zahamuje z ca?ej pety jest gitara jak jad? bardzo wolno jest gitara ale jak np doje?d?am do ?wiate? i hamuj? delikatnie odbija jak g?upi puszcz? peda? jest ok nacisn? s?ycha? brz?czek i odbijanie.
koronki ABS nie rozwali?em "demontuj?c" oryginalny od nowo?ci czujnik. wyczy?ci?em j? tylko w miar? dost?pu i potraktowa?em druciakiem obejrza?em sobie dok?adnie i okienka s? ca?e. Wi?c albo nowy czujnik jest z?y albo prawe ko?o hamuje mi szybciej ni? reszta co by by?o dziwne bo wcze?niej by?o okey ( a mo?e nie by?o okey tylko czujnik by? walni?ty?) albo sam ju? nie wiem co... jakie? pomys?y?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 25, 2017 22:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czujnik wymieniony razem z tulejk? z starej nic nie zosta?o, wczoraj jak kombinowa?em to po pod??czeniu do kompa na postoju przy sygnale napi?cia z czujników ten ma 2,17 reszta troszk? wi?cej bo jakies 2,26 2,21 w zale?no?ci z którego. A pr?dko?? obrotowa prawid?owa 1700 ile? tam na ka?dym kole to samo, ale to na postoju...
Czy za g??boko, próbowa?em go wysun?? bardziej by?o przez chwil? ok po czym wyskakiwa? pakiet ABS, w?a?nie w RAVE tego etapu za bardzo nie opisali.. w jakiej odleg?o?ci powinnien by? od koronki? mog? pomierzy? szczelinomierzem.
Te? mi si? wydaje, ?e to co? z odleg?o?ci?/koronk? albo czujnikiem bo wcze?niej by? ok a nic nie grzeba?em gdzie indziej.
Z livedata spróbuj? co prawda mam dost?p tylko do kompa CDIF/2, który jako jedyny czyta wi?c nie wiem jak to b?dzie w tym landku jest generalnie k?opot z kompami.
[ Dodano: Sro Lut 08, 2017 20:59 ]
Dla potomnych:
okaza?o si?, ?e winna by?a koronka ABS.
Mimo ?e wygl?da?a na idealn? to pod ni? by?a masaaa rdzy. Rdza odkszta?ci?a/wypchn??a j? tworz?c kszta?t jajka,niestety nie da?o si? tego zauwa?y? go?ym okiem. Nast?pnie tak spuchni?ta przetar?a czujnik ABS, który wariowa? jak dostawa? wody i tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum