Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam! Od kilu dni cieknie mi pompa wspomagania kierownicy. Troch? ?udzi?em si?, ?e nieszczelno?? mo?e jest gdzie? na przewodach lub po??czeniach, ale ewidentnie cieknie spod uszczelki pomi?dzy po?ówkami pompy. Czy kto? zna jakie? zestawy uszczelek pasuj?ce do pompy? Kto? próbowa? rozbiera? pomp? i zmienia? uszczelnienia samodzielnie? Kupno u?ywanej to troch? loteria.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 12, 2021 09:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli nie mam co liczy? na gotowe zestawy uszczelek?
Oprócz uszczelki pomi?dzy po?ówkami obudów na pewno s? dwie uszczelki na po??czeniach przewodów (jak ni?ej zaznaczone strza?kami). Czy wiecie jaki rodzaj uszczelek jest tam oraz jakie wymiary?
Czy w R75 by?y montowane by?y takie same pompy do wszystkich modeli? Wiem, ?e ka?da wersja silnika ma pomp? o innym oznaczeniu, ale wizualnie s? niemal?e identyczne. Na oko ró?ni? si? dokr?canymi mocowaniami. Wygl?da to tak, ?e bez wielkiej kombinacji i druciarstwa da?oby si? stosowa? pompy z ka?dej wersji silnikowej zamiennie. Tylko czy nie ma jaki? niuansów, które uniemo?liwiaj? takie kombinacje?
Wysłany: Pon Lis 15, 2021 14:51
NIe widzia?em ale zgaduj? ?e 2 to podk?adki miedziane, 1 to zwyk?a p?aska uszczelka podobna do tych od sp?ywu turbiny, mo?na te? wyci?? z p?yty uszczelkarskiej z linku który poda?em.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum