Moja siostra szuka w?a?nie samochodu, ale ma 23 lata wi?c ewentualne ?adne specjalne zni?ki jej nie obowi?zuj?, to jej pierwsze auto i tak zastanawiamy si? co zrobi?, ?eby OC zmniejszy? szuka autka w silniku 1,4 max 1,6 nie wi?cej tak?e tu tak, a wpadli?my na pomys? ?eby mo?e wzi??a na wspó?w?a?ciciela z mam? która ju? wiele lat ma prawko itd. wówczas jaka? tam zni?ka pewnie by by?a, kwestia tego jak to wygl?da i ile orientacyjnie takie op?aty by wychodzi?y? ja si? nie znam kompletnie, ale mo?e jaki? spec?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 18:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Mi?dzylesie
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 21:18
Sprawd? w firmie YouCanDrive Nastawieni na m?odych kierowców, mo?na kupi? OC tylko do 30 roku ?ycia. Ja mam 24 lata, silnik 2.0 Diesel i rocznie wychodzi 500z? z groszem. A robi?c wspó?w?a?ciciela wyjdzie podobnie, dodatkowo nara?asz do?wiadczonego kierowce na zwy?ki za ewentualne szkody. Polecam
longer86, to ?e pierwsze s?yszysz nie znaczy ?e nie dzia?a, YCD nie jest z?ym produktem, dla osób m?odych jest w sam raz
zgadzam si? z tym i nie mówi?, ?e ?le. Po prostu gdybym wiedzia? pr?dzej top pewnie sam bym skorzysta?. cho? obecnie maj?c ju? max zni?ki zap?aci?em ostatnio 456z? za ca?y rok wi?c nie jest ?le
Ze wspó?w?a?cicielem to dobry pomys?, ja tak pierwsze auto mia?em ubezpieczone.A co do kalkulatorów, to cuk ma ca?kiem niez?y , przynajmniej mi si? wygodnie na nim przelicza.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Wrz 25, 2014 08:38
za wiek zwy?k? i tak daj?, nawet jak masz np z ojcem -60 to jeszcze Tobie jako ma?olatowi dowalaj? zdaje si? +30% a niektóre towarzystwa maj? granice ma?olata 25 a inne 26 ?eby to jeszcze bardziej komplikowa?o spraw?...
spotka?em si? z przyk?adem ?e pomimo mia?em ojca jako wspó?w?a?ciciela i 60 % to mi do 25 lat dorzucali +30. jak osi?gn??em te wymarzone 25 poszed?em zadowolony do ubezpieczalni to mi raczyli powiedzie?, ?e wprowadzili zmiany i do 25 lat by?o +30 a dodatkowo teraz do 26 lat robili +10%.
Nie pami?tam jakie towarzystwo to by?o. Do tego niektórzy doliczaj? % za wiek auta. S?ysza?em te?, je?li wspó?w?a?ciciel np ma max zni?ki, a pozby? si? prawa jazdy to te? zwy?ka.
A ju? na koniec jak ubezpiecza?em auto tydzie? temu to okazuje si?, ?e stan cywilny i posiadanie dzieci te? ma wp?yw na sk?adk? bo tata z dzieckiem to bezpieczniejszy kierowca...
Sorry , ale jak kto? jest z Dupy Dolnej ( nie gniewa? sie ; ) ) to sk?adki s? niskie , Ja za swoje R200 placilem uwaga 2400 zl na pocz?tku i to by?a najta?sza opcja lol
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum